Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ο Κοτζιάς αποχωρεί και ο Γραμματικάκης έρχεται



Η απόφαση έχει ληφθεί και είναι θέμα ωρών για τις ανακοινώσεις. Όπως γράφει ο Μικροπολιτικός των Νέων, Ο Νίκος Κοτζιάς και η δική του πολιτική κίνηση, το ΠΡΑΤΤΩ, οριστικοποιούν τη ρήξη με τον Αλεξη Τσίπρα και αποχαιρετούν τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ενδεχομένως δεν ήταν η εξέλιξη που ανέμενε έναν χρόνο νωρίτερα ο Τσίπρας, εκεί στις όχθες της λίμνης των Πρεσπών, αλλά την καταγράφω κι αυτή ως απόδειξη της συριαζαϊκής κατολίσθισης, ιδίως μετά την κατραπακιά των ευρωεκλογών. Πληροφορούμαι ότι η αποχώρηση του Κοτζιά και της ομάδας του θα συνοδευθεί από επιστολή - δηλητήριο στην Κουμουνδούρου, ενώ οι συνοδοιπόροι του ΠΡΑΤΤΩ θα αποδεσμευθούν να στηρίξουν στην κάλπη όποιο κόμμα επιθυμούν. Αλλη μια ωραία φιλία του Αλέξη, συνεπώς, ολοκληρώθηκε με τραυματικό τρόπο.

Την ώρα που ο Κοτζιάς θα κουνά μαντίλι στον ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει ο Μικροπολιτικός των Νέων, δεν αποκλείεται η άφιξη του Γιώργου Γραμματικάκη, αφού ο - πολιτικά άστεγος, πλέον - πρώην ευρωβουλευτής του Ποταμιού, θεωρείται ενδεδειγμένη επιλογή για να ηγηθεί και του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Οι συζητήσεις με τον καθηγητή είναι προχωρημένες...