Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024 -

Στο κελί της Αγίας Πελαγίας στην Τήνο! Εδώ επισκέφθηκε η Παναγία τη μοναχή και της φανέρωσε που θα βρει τη θαυματουργή της εικόναΣτις 23 Ιουλίου γιορτάζει η Αγία Πελαγία της Τήνου, η μοναχή που, με αποκάλυψη της Παναγίας, βρήκε την ιστορική και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Μεγαλόχαρης της Τήνου, λίγους μήνες μετά την έναρξη της επανάστασης του 1821.

Αυτή είναι η μοναδική ημέρα που βγαίνει η εικόνα από την εκκλησία της Παναγίας της Τήνου και πηγαίνει στο μοναστήρι Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Κεχροβούνι. Εκεί ασκήτευε η μοναχή Πελαγία όταν είδε στον ύπνο της την εικόνα της Παναγίας, που έπρεπε να βρεθεί.

Το πρωί η εικόνα μεταφέρεται από την εκκλησία στο μοναστήρι κάθε χρονιά με διαφορετικό ταξί, για να έχουν αυτή την ιερή τιμή όλοι οι ταξιτζήδες της Τήνου. Η θαυματουργή εικόνα μένει όλη την ημέρα στο μοναστήρι, όπου γίνεται η δοξολογία.

Δείτε την ιστορία της Αγίας Πελαγίας όπως τη διηγείται στην κάμερα του Πρακτορείου Ορθοδοξία η Ηγουμένη της Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου, Κεχροβουνίου Τήνου, Μοναχή Ιουλιανή.

Ρεπορτάζ: Μαρεβίνα Κουτσοβασίλη
Επιμέλεια βίντεο: Πέπη Οικονομάκη
Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη