Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Στις 14:30 ολοκληρώθηκε η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός


Στις 2.30 το μεσημέρι του Σαββάτου ολοκληρώθηκε η Αφή του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα 
 
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων εξήλθε του Παναγίου Τάφου  με δυο δάδες από 33 κεριά και μεταλαμπάδευσε το Άγιο Φως σε όλον τον κόσμο 
 
17 πτήσεις της Aegean θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε 17 σημεία της Ελλάδας ενώ η ελληνική αποστολή με επικεφαλής τον κύριο Αμανατίδη υφυπουργό εξωτερικών θα αφιχθείστην Αθήνα λίγο μετά τις 6 το απόγευμα 
 
30 γιγαντιαίες οθόνες από την Ισραηλινή αστυνομία είχαν   τοποθετηθεί στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων προκειμένου να παρακολουθήσουν την Αφή του Αγίου Φωτός, όλοι όσοι δε μπόρεσαν να μπουν στον Πανάγιο Τάφο.
 
Σημειωτόν έγινε  η λιτανεία γύρω από τον Πανάγιο Τάφο από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο και την συνοδεία του αφού μια  απόσταση 2 λεπτών αναγκάστηκαν να την διανύσουν σε 15 λεπτά από τον κόσμο που βρισκόταν εκεί.
 
Τα λάβαρα κρατήθηκαν  από σώματα ασφαλείας, από το λιμενικό σώμα των Αθηνών από στρατιώτες του πεζικού και από ιδιώτες με μυϊκή δύναμη που ήρθαν από την Ελλάδα προκείμενου να βοηθήσουν στην μεταφορά τους.
 
Το άκτιστο φως το οποίο περίμεναν  όλοι να δουν να σημειώσουμε ότι είχαν δει  πρώτες οι μυροφόρες μετά την Ανάσταση του Κυρίου κι έτσι ειδοποιήθηκαν και οι υπόλοιποι μαθητές  και ανακοινώθηκε η ανάσταση του Ιησού γι αυτό  αφή του Αγίου Φωτός είναι το προοίμιο της Ανάστασης του Κυρίου.
 
 Στα Άγια χώματα των Ιεροσολύμων έχουν  καταφθάσει άνθρωποι από όλο τον κόσμο ο οποίος παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα την διαδικασία της Αφής.