Σάββατο 18 Μαΐου 2024 -

Πλήθος κόσμου στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ενώπιον της Αγίας Ζώνης στη Λάρνακα (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)Πλήθος κόσμου καταφθάνει στη Λάρνακα από Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία, Σερβία  για να προσκυνήσει την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου η οποία θα αναχωρήσει αύριο Δευτέρα από τον Ιερό Ναό της Αγίας Θέκλας όπου έχει τεθεί σε προσκύνημα από την Τετάρτη.

Η ροή του κόσμου δεν σταματά καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας ενώ οι πιστοί γέμισαν και πάλι τον Ιερό Ναό σήμερα κατά την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

Aποστολή  Κύπρος
Μαρία Γιαχνάκη, Ραφαήλ Γεωργιάδης

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Θέκλας Συνοικισμού Αγίων Αναργύρων Β’ Λάρνακας τελέστηκε σήμερα, Κυριακή του Ασώτου, 3 Μαρτίου 2024, η Ακολουθία του Όρθρου και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ενώπιον της Αγίας Ζώνης, προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κιτίου κ. Νεκταρίου και συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κλαυδιουπόλεως Ιακώβου, του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ και κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου.

“Ανανεώνεται και ανακαινίζεται η πίστη του λαού με τα προσκυνήματα των Ιερών Κειμηλιών και των Εικόνων” είπε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ Νεκτάριος, μετά τη Θεία Λειτουργία ενώ ευχαρίστησε τον Γέροντα Εφραίμ γι αυτή την θυσία που έκανε και εκείνος και οι Πατέρες να κομίσόυν την Αγία Ζώνη στην Κύπρο.

Ακούστε τον επίλογο του Πανιερωτάτου:

Ωστόσο ο Γέροντας Εφραίμ χαρακτήρισε “την προσέλευση του κόσμου ως κάτι το ιδιαίτερο και το ανεπανάληπτο” και αναφέρθηκε στην πνευματική ζωή που πρέπει να ζει σήμερα ο άνθρωπος για να βαδίζει προς την μετάνοια και την επιστροφή στον Θεό.

Ακούστε την ομιλία του Γέροντα Εφραίμ:

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Ιερά Λιτανεία γύρω από τον Ιερό Ναό της Αγίας Θέκλας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε σε επανάληψη τον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

Το Θεομητορικό Κειμήλιο θα αναχωρήσει από τον Ιερό Ναό Αγίας Θέκλας Συνοικισμού Αγίων Αναργύρων Β’ τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 στις 10:00π.μ.

                                     

Πηγή κειμένου: 

orthodoxianewsagency