Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 -

Πλημμύρισαν οι δρόμοι της Λάρνακας για την Αγία Ζώνη- Η Ιερά Μητρόπολη Κιτίου υποδέχθηκε με τιμές το Θεομητορικό Κειμήλιο(ΦΩΤΟ)Μια ξεχωριστή υποδοχή ήταν αυτή που ετοίμασε η Λάρνακα για την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου η οποία έφτασε στην πόλη το απόγευμα της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου.

ΑΠΟΣΤΟΛΉ ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΧΝΑΚΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Το Μοναδικό Ιερό Κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Κιτίου κ Νεκτάριος με πλειάδα Ιερέων της Μητρόπολης και κόμισε ο Καθηγούμενος της ΙΜΜ Βατοπαιδίου αρχιμανδρίτης Εφραίμ με Βατοπαιδινούς Πατέρες.

Πλήθος πιστών ανάμεσά τους πολλά παιδιά και νέοι περίμεναν υπομονετικά την συνοδεία της Αγίας Ζώνης να φτάσει στην περιφέρειά τους ενώ οι κεντρικοί δρόμοι είχαν πλημμυρίσει από νωρίς, με μπάντες και συλλόγους που με παραδοσιακές φορεσιές και λουλούδια στα χέρια προυπάντησαν την Τιμία Ζώνη.

Με αργό βηματισμό και ψαλμωδίες η πομπή έφτασε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίας Θέκλας όπου ο πιστός λαός έψαλλε το “Τη Υπερμάχω” και τον “Εθνικό Ύμνο” .

Η συγκίνηση του κόσμου που υποδεχόταν την Αγία Ζώνη στον τόπο τους και που περνούσε εν πομπή από τις γειτονιές τους, ήταν τεράστια ενώ οι γυναίκες έραιναν με μύρο τον κόσμο που συνόδευε το Ιερό Κειμήλιο.

Τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός και μετά το πέρας αυτού, εκφώνησαν λόγο ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ Νεκτάριος, ο εφημέριος του Ναού π Ανδρέας Στεφάνου και ο Γέροντας Εφραίμ.

Το προσκύνημα αυτό έδειξε γι άλλη μια φορά τον πόθο των Κυπρίων και την αγάπη τους στην Παναγία.

Ένας ένας ασπαζόταν την Αγία Ζώνη ζητώντας στην Παναγία το συμφέρον για την ψυχή τους, την υγεία τους και τον φωτισμό τους αλλά και την πολυπόθητη ελευθερία τους.

Οι Κύπριοι με την πρωτοφανή τους ανταπόκριση στην έλευση της Αγίας Ζώνης παραδειγμάτισαν πολύ κόσμο και επιβεβαίωσαν ότι η δάδα της πίστεώς τους  δεν έχει σβήσει και είναι αυτή που τους κρατά ζωντανούς.

 

Το Θεομητορικό Κειμήλιο θα τεθεί σε προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίας Θέκλας Συνοικισμού Αγίων Αναργύρων Β’ Λάρνακας έως και τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 το πρωί.

Κάθε δύο ώρες θα τελείται παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.  Ο Ναός θα παραμεινει ανοικτός καθημερινά απο το πρωί έως το βράδυ.

Τριάντα τέσσερα (34) χρόνια από την τελευταία φορά που η Αγία Ζώνη βρέθηκε στην Κύπρο, το Θεομητορικό κειμήλιο τίθεται για προσκύνηση και προς ευλογία των πιστών από τις 5 Φεβρουαρίου έως την 7 Μαρτίου 2024 στις Ιερές Μητροπόλεις Κωνσταντίας, Λεμεσού, Πάφου, Τριμυθούντος, Ταμασού, Κιτίου, καθώς και σε άλλες περιοχές της Κύπρου.