Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πειραιώς: “Kαλούμαστε να αναβαπτιστούμε από τον Τίμιο Πρόδρομο”



Στην Ακολουθία του Εσπερινού που τελέστηκε, επί τη εορτή του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου στον πανηγυρίζοντα Κοιμητηριακό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στο Σχιστό, χοροστάτησε χθες Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Κατά την διάρκεια του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος, μέσα από τον «εμβληματικό και πανίερο Ναό» στο Κοιμητήριο του Σχιστού «όπου αναπαύονται οι αγαπημένοι μας αδελφοί», όπως χαρακτηριστικά είπε, τόνισε πως «καθώς παρατηρούμε τα αναμμένα καντήλια και βλέπουμε τα πρόσωπα των κεκοιμημένων αδελφών μας», «έχουμε την συνείδηση και την πνευματική διάκριση και της δικής μας πορείας και της δικής μας ανθρωπίνης περιπέτειας». Επεσήμανε πως όλη αυτή η πραγματικότητα που βιώνουμε, εκφράζουμε και ζούμε «είναι ένα μυστήριο, ένα θαύμα. Μία πραγματικότητα που δεν ερμηνεύεται με καμία ιδεολογία και με καμία φιλοσοφική ενόραση. Είναι πραγματικότητα πέρα και έξω από το κατανοητό της ανθρώπινης σκέψης και διάνοιας. Είναι μία κατάσταση την οποία προσεγγίζει μόνο η πίστη και το όραμα».

«Επειδή αυτό το γεγονός μας ξεπερνά, η Εκκλησία μας κηρύσσει ότι δεν πρέπει στη ζωή μας να αισθανόμαστε απογοήτευση, απελπισία και φόβο, αλλά ελπίδα, μετοχή, χαρά εσωτερική και βαθιά πραγματική ενόραση του μεγαλείου το οποίο εκφράζει ο άνθρωπος ως αιώνια προσωπικότητα», πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος, συμπληρώνοντας πως η Εκκλησία μας αυτό το αποδεικνύει «με μύρια θαύματα, με μύριες παρεμβάσεις του Δημιουργού της ζωής».

Διαβάστε περισσότερα στο orthodoxianewsagency.gr