Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

Μητρόπολη Πειραιώς



Πειραιώς: «Η χαρά της μετανοίας είναι μοναδική και ανεπανάληπτη»

Στην Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού της Δ΄ Κυριακής των Νηστειών (Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος), ο οποίος τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Αναλήψεως του Κυρίου Δραπετσώνας, χοροστάτησε χθες Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.



Τίμια Ζώνη: Επιστρέφει στο Άγιο Όρος μετά το λαϊκό προσκύνημα στον Πειραιά (ΦΩΤΟ / ΒΙΝΤΕΟ)

Από το Άγιο Όρος και την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου στον Άγιο Νικόλαο, Πειραιά.



Φωτογραφίες από την αναχώρηση της Αγίας Ζώνης από τον Πειραιά

Με τιμές Αρχηγού Κράτους, έτσι ακριβώς όπως υποδέχθηκε την Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Παναγιοσκέπαστος Πειραιάς αποχαιρέτησε σήμερα το μοναδικό θεομητορικό κειμήλιο της Παναγίας μας το οποίο προσκύνησαν για εννέα ημέρες πιστοί από όλο τον κόσμο.



Αγία Ζώνη: Μήνυμα ευλογίας και στήριξης της Ελλάδας κατά την παραμονή Της στον Πειραιά (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)

Στο μεταξύ και σήμερα Κυριακή χιλιάδες κόσμου σχημάτιζαν ουρές έξω από το ναό του Αγίου Νικολάου για να προσκυνήσουν το ιερό κειμήλιο της Ορθοδοξίας. Από τις 5 Νοεμβρίου οπότε και εξήλθε από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου μέχρι και σήμερα χιλιάδες κόσμου, μέρα – νύχτα, συρρέουν με ευλάβεια για να την προσκυνήσουν.



Ο Πειραιάς υποδέχεται με Τιμές Αρχηγού Κράτους την Αγία Ζώνη – Το πρώτο λιμάνι γίνεται το επίκεντρο της Αττικής για μία εβδομάδα

Στο πρώτο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, θα αφιχθή αύριο, Σάββατο 5 Νοεμβρίου, η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου όπου θα παραμείνει έως και τις 13 Νοεμβρίου 2022 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, συμπολιούχου της πόλης του Πειραιά.

 



Στον Πειραιά η Αγία Ζώνη από την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, 5 με 13 Νοεμβρίου

Στο πρώτο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, θα αφιχθή η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου το Σάββατο 5 Νοεμβρίου όπου θα