Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021 -
Μέτριο

11 °C

Σήμερα, 21. Ιανουαρίου 2021

Πατριαρχείο Μόσχας: Προκαλεί θλίψη η απόφαση για την Αγ. ΣοφίαΤη βαθιά της λύπη για την απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, όπως αποφάσισε το τουρκικό ΣτΕ, εκφράζει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας.

Τη σημερινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας της Τουρκίας που έδωσε το «πράσινο φως» για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, σχολίασε αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. όπως αναφέρει το sputniknews.gr.

«Λυπούμαστε που δεν εισακούστηκαν τα λόγια του πατριάρχη Κυρίλλου και η Αγία Σοφία ξαναγίνεται τζαμί» αναφέρει η Εκκλησία της Ρωσίας.

Ο Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος, πριν από λίγες ημέρες έκανε έκκληση να μην μετατραπεί σε τζαμί η Αγία Σοφία, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο αποτελεί «απειλή για ολόκληρο τον χριστιανικό πολιτισμό. «Η απειλή για την Αγία Σοφία είναι απειλή για ολόκληρο τον χριστιανικό πολιτισμό, και συνεπώς την πνευματικότητα και την ιστορία μας» δήλωσε ο Πατριάρχης Κύριλλος. Ο Πατριάρχης εξέφρασε την ελπίδα ότι η τουρκική ηγεσία θα δείξει σύνεση.