Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Πατριαρχείο Μόσχας



Παραδίδεται η αμύθητης αξίας εικόνα της Αγίας Τριάδας που επέστρεψε ο Πούτιν στο Πατριαρχείο Μόσχας

Στις 4 Ιουνίου η εικόνα της Αγίας Τριάδας, που φιλοτέχνησε ο Άγιος Αντρέι Ρούμπλεφ, θα μεταφερθεί στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα.



Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας για την Ρωσική εισπήδηση στην Αφρική

Η Ρωσία χρησιμοποιεί το Πατριαρχείο Μόσχας με τη μορφή της soft power. Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρος Β’ σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής.



Τη Μητρόπολη Βουδαπέστης-Ουγγαρίας αναλαμβάνει ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ

Τη διοίκηση της Μητρόπολης Βουδαπέστης-Ουγγαρίας αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, τη θέση του οποίου πλέον αναλαμβάνει ο Μητροπολίτης Κορσούμ κ. Αντώνιος. Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι κραταιός Μητροπολίτης κ.



Αντίδραση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας για την Ρωσική Εξαρχία στην Αφρική

 

Με επίσημη ανακοίνωση του το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας αντιδρά στην απόφαση του Πατριαρχείου Ρωσίας να δημιουργήσει Εξαρχία στα όρια της δικαιοδοσίας της Εκκλησίας της Αλεξάνδρειας, εκφράζοντας την θλίψη του για την Συνοδική αυτή απόφαση.



Πατριαρχείο Μόσχας: Προκαλεί θλίψη η απόφαση για την Αγ. Σοφία

Τη βαθιά της λύπη για την απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, όπως αποφάσισε το τουρκικό ΣτΕ, εκφράζει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας.



Εντυπωσιασμένος από το ναό των Εν. Δυνάμεων ο Ε. Κουστουρίτσα

Εντυπωσιασμένος από το μεγαλείο και τη διακόσμηση του Καθεδρικού Ναού των Ενόπλων Δυνάμεων δήλωσε ο Σέρβος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα μετά την επίσκεψη του στο ναό και το  μουσειακό συγκρότημα «Δρόμος της μνήμης».