Ο πατέρας Γεώργιος ήρθε στην Ελλάδα πριν τέσσερα χρόνια από την Ουγκάντα στην Ελλάδα για σπουδές και χειροτονήθηκε διάκονος από τον μητροπολίτη Άνθιμο τον περασμένο Αύγουστο. Είναι ο πρώτος έγχρωμος διάκονος της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και σκοπός του είναι να επιστρέψει στην πατρίδα του και να γίνει κληρικός εκεί αφού ολοκληρώσει τις σπουδές του στη Θεολογία.

Ο πατήρ Γεώργιος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open δήλωσε:

«Είμαι ο διάκονος Γεώργιος από την Ουγκάντα, ήρθα στη Θεσσαλονίκη λόγω σπουδών και τώρα είμαι επί πτυχίο, τελειώνω σιγά σιγά. Σπουδάζω θεολογία και έτσι βρήκα την ευκαιρία και με χειροτόνησε ο μητροπολίτης μας, ο Παναγιότατος Άνθιμος εδώ στη Θεσσαλονίκη για να κάνω την πρακτική μου και γυρίσω στην πατρίδα μου και να υπηρετήσω την εκκλησία της Ουγκάντας σαν κληρικός εκεί».

 «Στην Αφρική όπως γνωρίζετε έχει πολλές θρησκείες, εμείς ήμασταν προτεστάντες και γνωρίσαμε την ορθοδοξία μέσω ιεραποστολής και έτσι ο μητροπολίτης Καμπάλας και πάσης Ουγκάντας, Ιωνάς, με έστειλε στη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσω» δήλωσε αναφορικά με το πώς γνώρισε τον Χριστιανισμό και τη «στροφή» του στην Ορθοδοξία.

«Γνωρίζουμε ότι η Θεσσαλονίκη ήταν ο τόπος που δίδαξε ο Απόστολος Παύλος τον χριστιανισμό έτσι κι εγώ πήρα την ευκαιρία να την αξιοποιήσω και να μαθαίνω πολύ καλά. Ο σκοπός μου είναι να επιστρέψω».

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Παναγιότατο Άνθιμο που δέχθηκε την αίτηση μας και με χειροτόνησε διάκονο και με έστειλε εδώ στο ναό όπου οι ιερείς μου μαθαίνουν πώς λειτουργούμε ιερατικά. Ο κόσμος χαίρεται που είμαι ο πρώτος έγχρωμος ιερέας στη μητρόπολη Θεσσαλονίκης και μου λένε "εσύ είσαι δικός μας"», κατέληξε για τον τρόπο που τον βλέπει ο κόσμος.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στην Τριανδρία, λειτουργούν και δύο Σύριοι ιερείς, που ήρθαν ως πρόσφυγες. Τους τρεις ιερείς έχει κοντά του ο Αρχιμανδρίτης Αντώνιος, που λέει ότι η ενορία του είναι τριεθνής, καθώς λειτουργεί με κληρικούς από την Ελλάδα, τη Συρία και την Ουγκάντα