Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ομιλία του Γέροντα Εφραίμ στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών



Στον Άγιο Ελευθέριο οδού Αχαρνών μίλησε χθες το βράδυ ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου  Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, στο πλαίσιο της συνάξεως των νέων.

Ρεπορτάζ: Ιωάννα Βουτσή 

Ο Γέροντας Εφραίμ έχει έναν ιδιαίτερο δεσμό με την ενορία του Αγίου Ελευθερίου η οποία σέβεται, τιμά και αγάπα τον Γέροντα ενώ τα παιδιά της ενορίας τον επισκέπτονται πολύ συχνά στο Άγιον Όρος.

Λίγο μετά της 7 το απόγευμα ο Γέροντας Εφραίμ έφτασε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου όπου τον υποδέχτηκαν ο Προϊστάμενος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου και το Ιερατείο του Ναού.

Ο π. Θεμιστοκλής στον πρόλογο ευχαρίστησε το Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός για το έργο που επιτελεί ενώ μεταξύ άλλων αναφερόμενος στον Γέροντα Εφραίμ τόνισε “μέσα από την ταινία “Ο Άνθρωπος του Θεού” και την σειρά για τη ζωή του Αγίου Παϊσίου τονώσατε πάρα πολύ τον λόγο του Θεού και περιμένουμε ακόμη περισσότερα”.

Στην ομιλία του ο Γέροντας μίλησε για τις στιγμές που έζησε δίπλα στον Άγιο Παΐσιο ως νέος και υπογράμμισε τον θαυμασμό που είχε προς τον πρόσωπο του Αγίου από την νεαρή του ηλικία.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στους σύγχρονους Αγίους του 21ου αιώνα τονίζοντας ότι “είναι μεγάλο δώρο του Θεού που ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αναγνώρισε ως Αγίους ανθρώπους που γνωρίζουμε”.

Στο τέλος ο π. Θεμιστοκλής προσέφερε αναμνηστικά δώρα στον Γέροντα Εφραίμ ο οποίος από την πλευρά του δώρισε Εικόνα της Αγίας Ζώνης.