Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Οι Ρώσοι Ιεράρχες αποσύρθηκαν από τη Συνέλευση των Ορθόδοξων Επισκόπων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής



Οι ιεράρχες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εκτός της Ρωσίας, ανέστειλαν τη συμμετοχή τους στη Συνέλευση των Ορθοδόξων Επισκόπων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, προσχωρώντας στο Πατριαρχείο Μόσχας στην κρίση για την αναγνώριση μιας αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία από το Οικουμενικό  Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης. Οι ιεράρχες του  ενημέρωσαν τον πρόεδρο της Συνέλευσης Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο Αμερικής για την απόφασή τους.

Αυτές οι απουσίες μαζί με άλλες (για προσωπικούς λόγους) των Ελληνορθόδοξων επισκόπων (Μητροπολίτες Ευάγγελος, Γερασίμος, Ναθανέλλης, Ησαΐας και Νικήτας και Επίσκοπος Απόστολος) δεν επέτρεψαν στην Συνέλευση να έχει απαρτία, αλλά οι εργασίες της προχώρησαν σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις, η Συνέλευση των Ορθοδόξων Επισκόπων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής συγκάλεσε την ένατη ετήσια συνάντησή της την Τρίτη στο Κλίβελαντ του Οχάιο. Η μέρα ξεκίνησε με τον εορτασμό της Θείας Λειτουργίας στο Σερβικό Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό στην Πάρμα, Οχάιο.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος άνοιξε τις εργασίες με προσευχή.

Είκοσι πέντε ιεράρχες ήταν παρόντες. Πριν από τη συνάντηση, οι ιεράρχες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εκτός Ρωσίας γνωστοποίησαν στον Πρόεδρο ότι ανέστειλαν τη συμμετοχή τους στη Συνέλευση λόγω των γεγονότων που εκτυλίσσονται επί του παρόντος στην Ουκρανία.

 Russian Hierarchs withdrew from the Assembly Canonical Orthodox Bishops of the United States of America