Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ο Βόλος υποδέχθηκε το ιερό λείψανο του Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη



Με συγκίνηση και ευλάβεια, η τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος υποδέχθηκε την Παρασκευή (30/11) στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου απότμημα του ιερού λειψάνου του Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Αναλήψεως Δράμας.

Το ιερό λείψανο μετέφερε ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος και υποδέχθηκε ο μητροπολίτης Δημτριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος, επικεφαλής του ιερού Κλήρου και πλήθους πιστών, ενώ πλαισίωσαν άνδρες και γυναίκες με ποντιακές παραδοσιακές φορεσιές από τον Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών Βόλου «Οι Αργοναύτες» και την Ένωση Ποντίων Μαγνησίας. Το γεγονός της ελεύσεως του ιερού λειψάνου εντάσσεται στο πρόγραμμα του δωδεκαημέρου λατρευτικών εκδηλώσεων, ενόψει της εορτής του Πολιούχου της πόλης.

Το ιερό λείψανο του Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη θα παραμείνει για προσκύνημα στον Μητροπολιτικό Ναό του Βόλου έως την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου. Κατά την διάρκεια της ενταύθα παραμονής του ιερού Λειψάνου, θα εξελιχθεί πλούσιο πρόγραμμα ιερών ακολουθιών, το όποιο μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.