Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ο Γέροντας Εφραίμ στο αρχονταρίκι της Ιεραποστολικής Στέγης



Ιεραποστολικό αρχονταρίκι πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στην Κατερίνη από την Ιεραποστολική Στέγη Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

Την εκδήλωση άνοιξε με ευχαριστίες στο πρόσωπο του Γέροντος Εφραίμ και της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου για το φιλανθρωπικό τους έργο, ο οικείος Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.

Στη συνέχεια, έλαβε το λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας κ. Αγαθόνικος και αφού ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, ενημέρωσε για την πρόοδο του Ιεραποστολικού έργου το παρευρισκόμενο κοινό και μίλησε για την ιεραποστολή, τους ιεραποστόλους και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν.

Έπειτα παρουσιάστηκε ένα μικρό ντοκιμαντέρ με τις δράσεις της Ιεραποστολής στην Αφρική.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Kαθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ και ανέπτυξε το θέμα: «Η μυστική ζωή της Θεοτόκου».

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω Γέροντας Μάξιμος ήταν αυτός που έκλεισε το ιεραποστολικό αρχονταρίκι με μια σύντομη αναφορά στην Ιεραποστολή.

Έπειτα ακολούθησε διάλογος μεταξύ του κοινού, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ. Αγαθονίκου και του Γέροντος Εφραίμ.

Την παρουσίαση εκανε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρούσας αρχιμ. Πορφύριος Ολυμπίτης ο οποίος είχε και τον συντονισμό της εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν ο Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Κίτρους αρχιμ. Βαρνάβας Λεοντιάδης, ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθος κόσμου μεταξύ αυτών και ο σεναριογράφος της σειράς «Άγιος Παΐσιος» κ. Γιώργος Τσιάκκας με τη σύζυγο του κα. Χριστίνα Παυλίδου.