Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως: «Υποβόσκει μία ‘’παραθεολογία’’ επηρεασμένη από προτεσταντικές παραφυάδες»



Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος στο ope.gr: «Έχουμε ναό στην περιοχή μας στον οποίο νοσούν και οι τρεις κληρικοί».

Για την απόφασή του (σ.σ. μέσω εγκυκλίου) να κρατήσει μακριά από τα σπίτια των πιστών της Μητροπολιτικής του περιφέρειας τους μη εμβολιασμένους κληρικούς αλλά και τους μη εμβολιασμένους ιεροψάλτες από τα αναλόγια τουλάχιστον μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» (ope.gr).

Ακούστε τα όσα ανέφερε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον δημοσιογράφο του ope.gr Αντώνη Μακατούνη:

“Έχουμε αύξηση των κρουσμάτων και κυρίως στον εκκλησιαστικό χώρο. Πρέπει να προστατευθούν και οι άνθρωποι που -για διάφορους λόγους- δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Για αυτό εάν σε κάθε ακολουθία ή τελετή από τις πραγματοποιούμενες εντός του ναού είναι δύο ή τρεις ιερείς, εάν δεν προσέξουν οι μη εμβολιασμένοι οπωσδήποτε θα κολλήσουν ή θα μεταφέρουν τον ιό. Ήδη έχουμε ναό στην περιοχή μας που και οι τρεις ιερείς του ιδίου ναού έχουν προσβληθεί. Το ίδιο συμβαίνει και για τους ψάλτες οι οποίοι είναι σε 1,5 τετραγωνικό μέτρο συγκεντρωμένοι. Για αυτό το λόγο πρέπει να λάβουμε μέτρα για να προστατευθούμε γιατί έχουμε πολλά κρούσματα” ανέφερε αποκλειστικά και αρχικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος.

Στη συνέχεια προσθέτει, “Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα αν κάποιοι χάσουν ανθρώπους και έχουμε τέτοια περιστατικά και εδώ που άνθρωποι έφυγαν για τα μέρη του Θεού, οπότε μετά ψάχνουν να βρουν (σ.σ. οι συγγενείς τους) ποιός έφταιξε και τί έφταιξε. Για αυτό και επιμένω διαρκώς και σε αυτό προσβλέπει αυτή η εσωτερική εγκύκλιος προς τους ιερείς, να μην δώσουμε αφορμή σε κάποιους να πούνε ότι φταίει η στάση και η διακονία μας”.

Στο ερώτημα γιατί μετά από τόσους θανάτους κάποιοι συνεχίζουν να μην εμβολιάζονται, τί θα τους συμβούλευε ως πνευματικός πατέρας, προσθέτει, «Δυστυχώς δεν φροντίσαμε να αποκωδικοποιήσουμε την περιγραφή των κειμένων της Αγίας Γραφής στους πιστούς μας και στους κληρικούς μας. Αφήσαμε μία ‘’παραθεολογία’’ να υποβόσκει και έδωσε τρομερές διαστάσεις σε όλα αυτά τα συμβολικά που παρουσιάζει η Αγία Γραφή, για το 666, για το ‘’σφράγισμα’’. Λίγο επηρεάστηκαν οι χριστιανοί μας από αυτά και οι κληρικοί μας το ίδιο. Κυκλοφορούσαν πάρα πολλές τέτοιες απόψεις δυστυχώς επηρεασμένες από κάποιες προτεσταντικές παραφυάδες της Αμερικής που έκαναν και τις γνωστές ταινίες του Χόλυγουντ για τον Αρμαγεδδώνα, το 666 και τον Αντίχριστο. Δεν τα έχει αυτά η Ορθόδοξη Θεολογία μας» τονίζει, μεταξύ άλλων και με έμφαση ο Σεβασμιώτατος.

Η Εγκύκλιος που εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος: