Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ιερά Αγρυπνία για την Τιμία Ζώνη της Παναγίας (Φωτό)


Πανηγυρική Ιερά Αγρυπνία τελέσθηκε στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου στο Καθολικό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου κατά την εορτή της Αγίας και Τιμίας  Ζώνης της Παναγίας.
 
Ο Σεβ Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Δημήτριος, προεξήρχε της Ιεράς Αγρυπνίας, παρουσία του Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους  Α. Κασμίρογλου.
Συμπροσευχόμενοι, παρίστανται ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων Γέροντας Ναθαναήλ.
 
Εκατοντάδες προσκυνητές από την Ρωσία, την Ρουμανία την Ελλάδα και την Κύπρο προσήλθαν για να προσκηνύσουν το ιερό κημείλιο της Παναγίας .
Ο Μητροπολίτης Σεβαστείας στην ομιλία του, ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Μονής Γέροντα Εφραίμ για την πρόσκληση να προεξάρχει της Ιεράς Πανηγύρεως για την Αγία Ζώνη.
 
Ο Γέροντας Εφραίμ, αναφέρθηκε στα αναρίθμητα θαύματα της Αγίας Ζώνης ενώ τόνισε ότι: '' η Αγία Ζώνη δεν ανήκει μόνο στο Βατοπαίδι, αλλά ανήκει σε όλο το Άγιον Όρος και σε όλη την Εκκλησία, για αυτό και έρχονται τόση άνθρωποι εδώ για να συμπροσευχηθούν μαζί μας και και να τιμήσουν την Κυρία Θεοτόκο ασπαζόμενοι την Τιμιωτάτη Ζώνη της."