Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 -

ηγουμενοςΞεκίνησε η υπέρλαμπρη πανήγυρη της Τιμίας Ζώνης στο Περιβόλι της Παναγίας

Στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου λαμβάνει χώρα η υπέρλαμπρη πανήγυρη της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου, η οποία εκκινεί την Κυριακή το απόγευμα, με την τέλεση της πολυώρου και εξόχως κατανυκτικής Ιεράς αγρυπνίας στο Καθολικό της Ιεράς αγιορείτικης Μονής.Διδακτική διήγηση για όσους «σκοτώνουν» τον πολύτιμο χρόνο τους

Ζούσε στους πρώτους αιώνας ένας μοναχός, ό οποίος όσες φορές τον ερωτούσε ό Ηγούμενος του:
«Πώς πηγαίνει; στην υγεία σου, αδελφέ;».
Αυτός πάντοτε παραπονιόταν ότι ήταν κατάκοπος από την πολλή εργασία.

Ακούγοντας καθημερινώς ό Ηγούμενος το ίδιο παράπονο ερώτησε κάποια ημέρα τον Μοναχό:

«Τι είδους εργασία κάμνεις και κοπιάζεις τόσον πολύ, αδελφέ;»Πειραιώς Σεραφείμ προς γέροντα Εφραίμ: «Είστε μέγιστος ευεργέτης της Εκκλησίας»

 

Με την ξεχωριστή παρουσία του Ηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτου Εφραίμ, πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, στο Βεάκειο Θέατρο η 33η Γιορτή Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Ν Ιωνίας κ. Γαβριήλ (Φωτό & βίντεο)

Πανηγυρική θεία λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων στη Νέα Ιωνία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου κ Γαβριήλ ο οποίος άγει τα ονομαστηριά του. 
 
Στην πανηγυρική θεία λειτουργία επί τη εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχάηλ και Γαβριήλ συλλειτουργούν οι Μητροπολίτες Πειραιώς, Ιλιουπόλεως, Μονζαβίκης, Μεθώνης.
 


Πλήθος κόσμου στην Κύπρο για την εικόνα του Αγίου Αναστασίου (Φωτό+Βίντεο)

Ακριβές αντίγραφο της ιεράς εικόνος του αγίου Αναστασίου Υφαντού και Θαυματουργού του επικαλουμένου Αλαμάνου μετέφερε στο χωρίο Κοφίνου στη Λάρνακα,ο καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ.Ιερά Αγρυπνία για την Τιμία Ζώνη της Παναγίας (Φωτό)

Πανηγυρική Ιερά Αγρυπνία τελέσθηκε στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου στο Καθολικό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου κατά την εορτή της Αγίας και Τιμίας  Ζώνης της Παναγίας.
 
Ο Σεβ Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Δημήτριος, προεξήρχε της Ιεράς Αγρυπνίας, παρουσία του Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους  Α. Κασμίρογλου.