Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου στο πλευρό των Πολυτέκνων


Σε μια εποχή που η υπογεννητικότητα κυριαρχεί , το κράτος δεν στηρίζει την πολύτεκνη οικογένεια και η οικονομική κρίση ισοπεδώνει τα πάντα , οι πολύτεκνοι σηκώνουν ψηλά τη σημαία τους.
 
Της Άρτεμις Μάντη 
 
Κάθε χρόνο συναντιούνται για να βραβεύσουν τα παιδιά τους που αριστεύουν και που προχωρούν μπροστά στη ζωή εμψυχώνοντας έτσι και την πολύτεκνη μάνα και οικογένεια .
 
 
Σε γνωστό ξενοδοχείο των Αθηνών και σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, για ακόμα μία χρονιά η τελετή απονομής βραβείων της Ένωσης Πολυτέκνων Αθηνών, όπου ο Καθηγούμενος της Ιεράς Mεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ έδωσε χρηματικά βραβεία σε αριστούχους μαθητές και  φοιτητές.
 
Η εκκλησία, όπως φαίνεται, συνεχίζει να στηρίζει τις πολύτεκνες οικογένειες που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την κρίση, τη στιγμή που το κράτος επιβαρύνει τον προϋπολογισμό τους με νέα μέτρα.
 
 
Ο Βασίλειος Θεοτοκάτος, Πρόεδρος της Ένωσης Πολυτέκνων, εξήρε το έργο της Μονής Βατοπαιδίου, που κάθε χρόνο στέκεται στο πλευρό αυτών των οικογενειών. Ωστόσο, στην αντιπέρα όχθη βρίσκεται η κυβέρνηση που κάνει τα πάντα για να αφανίσει την ελληνική οικογένεια. Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο της Ένωσης Πολυτέκνων τα επόμενα χρόνια το 1/3 του ελληνικού πληθυσμού θα είναι άνω των 65 ετών, καθιστώντας την υπογεννητικότητα ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της εποχής.
 
Ο Γέροντας Εφραίμ τόνισε πως η Ιερά Mεγίστη Μονή Βατοπαιδίου θα βρίσκεται κάθε χρόνο στο πλευρό των πολυτέκνων με υποτροφίες. Γνωρίζει μάλιστα πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνοι, αφού προέρχεται από μία οικογένεια με 7 παιδιά. 
 
Κατά την ομιλία του ο Γέροντας προέτρεψε τους παρευρισκομένους να είναι σε πνευματικό συναγερμό και να μην ξεχνάνε την εκκλησία, αφού παρά τα εμπόδια που υπάρχουν παραμένει η ελευθερία της πνευματικής ταυτότητας, της ορθοδοξίας.
Προς επίρρωση των λόγων του, αναφέρθηκε στις συναντήσεις του με τον Άγιο Παΐσιο. "Μου είπε πως η εκκλησία είναι νοσοκομείο και η διαφορά από τα άλλα νοσοκομεία είναι πως στο εκκλησιαστικό νεκροτομείο υπάρχει η ελπίδα, αφού γίνονται ακόμα θαύματα."
 
Στο τέλος της εκδήλωσης ο Γέροντας έδωσε σε 800 παιδιά και οικογένειες πολυτέκνων που αρίστευσαν, χρηματικό βραβείο ως ευλογία από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.
 
Δείτε το βίντεο: