Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

16 °C

Σήμερα, 20. Οκτωβρίου 2021

γερονταςΣταθερή χωρίς επιδείνωση η υγεία του Γέροντα Εφραίμ

Τρίτο εικοσιτετράωρο μετά την απότομη επιδείνωση της υγείας του Γέροντα Εφραίμ και η κατάστασή του, σήμερα κρίνεται από τους γιατρούς σταθερή αλλά ακόμη κρίσιμη.
Ο ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου παραμένει διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού διανύοντας και αυτό το κρίσιμο 24ωρο χωρίς επιδείνωση.«Η εμπιστοσύνη στον Γέροντα αυξάνει την πίστη στον Θεό»

Την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου τιμά το Άγιον Όρος
Μετά την ακολουθία του Μικρού Εσπερινού, ο Καθηγουμένου της Ιερά Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ, μίλησε στην Τράπεζα της Μονής προς τους πατέρες και τους προσκυνητές περί υπακοής και σχέσης πνευματικού και υποτακτικού στον ορθόδοξο μοναχισμό.Επαινώντας τον άλλο

Πήγε κάποτε να δει τον Αββά Ματόη ο Αββάς Ιάκωβος και του είπε πως σκόπευε να επισκεφθεί και να συνομιλήσει με όλους τους Πατέρες σ’ εκείνη την έρημο.

Χαιρέτησέ μου τον Αββά Ιάκωβο, του παρήγγειλε ο Γέροντας.
Σαν έφθασε στον Αββά Ιωάννη, ο Αββάς Ιάκωβος, του έδωσε τους χαιρετισμούς του Αββά Ματόη.Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο διάλογος με γέροντα του Αγίου Ορους (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο χθεσινό επεισόδιο του «The Voice» ο μουσικός Πάνος Μουζουράκης αποφάσισε να μοιραστεί με το κοινό και τους τηλεθεατές μια πολύ συγκινητική ιστορία που του είχε πει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

 

Εμείς για τη λίγη δυσκολία δεν θα επιμείνουμε; - Γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού

Ο μακαριστός Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός (+2009) αναφέρεται στην προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει ο πιστός είτε λαΪκός είτε μοναχός για την απόκτηση της προσευχής. Ο μακαριστός Γέροντας ενθαρρύνει τους πιστούς για επιμονή και υπομονή στην προσευχή λέγοντας ότι η επαγγελία είναι μεγάλη αφού είμαστε καλεσμένοι στη θέση των υιών του Θεού.