Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Η γη της Φθιώτιδος αγκαλιάζει τον Μακαριστό Ποιμενάρχη της - Συγκινητικές στιγμές με κλήρο και λαό να συνοδεύει στον τόπο που ζήτησε να ταφεί



Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η πομπή του Ιερού σκηνώματος του Μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου, στους κεντρικούς δρόμους της Λαμίας, συνοδεία Στρατιωτικών αγημάτων,  της  Φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων και πλήθους πιστών και Ιεραρχών.

 

 
Εν πομπή αυτοκινήτων, το Ιερό σκήνωμα θα μεταφερθεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας, όπου θα πραγματοποιηθεί η ταφή, κατόπιν επιθυμίας του μακαριστού Μητροπολίτη.

 

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ

Πλήθος κόσμου, Ιεραρχών και Ιερέων αποχαιρέτησαν τον Μακαριστό Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρό Νικόλαο στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας . Η εξόδιος ακολουθία ετελέσθη, προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Live FACEBOOK Νίκος Οικονόμου

 

 

Εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επικήδειο λόγο ανέγνωσε ο Αρχιγραμματέας Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης.

«Η καρδία του μακαριστού Μητροπολίτου Νικολάου σταμάτησε αιφνιδίως να χτυπά, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, 27η του μηνός Ιουλίου, μία μόλις ημέρα μετά την συμπλήρωση 46 ετών από τότε που εισήλθε στην αγία Ιερωσύνη. Αυτός ο αιφνιδιασμός υπενθυμίζει σε όλους μας τον προτρεπτικό Κυριακό Λόγο «γρηγορειτε ουν οτι ουκ οιδατε την ημεραν ουδε την ωραν εν η ο υιος του ανθρωπου ερχεται», τον οποίο λόγο ο μακαριστός Μητροπολίτης Νικόλαος είχε πιστεύσει και διαρκώς αγωνιζόταν να ευρίσκεται σε εγρήγορση και ετοιμότητα»,

«Ο Φθιώτιδος Νικόλαος γνώριζε ποιος είναι και ποιους διακονεί. Γι’αυτό και σε όλα ήταν μπροστά. Εργάστηκε και γι αυτό ποτέ δεν έμεινε μόνος» υπογράμμισε.

«Ο Mακαριστός Νικόλαος ήταν ένας ποιμένας αγαπητός. Ανέδειξε tον θεσμό της εκκλησίας. Ήταν άνθρωπος ενότητας. Ένωσε την Επισκοπή του κάτω από την αυθεντία της αγάπης, και το ποίμνιό του αυτό το αναγνώρισε. Ο Νικόλαος ήταν ένας παραδοσιακός Επίσκοπος, ασκητής και πατριώτης. Όταν μιλούσε τα λόγια του ήταν νάματα σοβαρότητας και ορθοδοξίας. Τον στερούμαστε μόνο σωματικά, γιατί πνευματικά θα είναι πάντα κοντά μας» δήλωσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

 

 

Πηγή: Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ