Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ



Ιστορική επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ιερά Μονή Αγάθωνος – Προσκύνησε το σκήνωμα του Οσίου Βησσαρίωνα (ΦΩΤΟ)

Ιστορική επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου – Οσίου Αγάθωνος στην αγιοτόκο Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ιεράς Μονής, που ο Προκαθήμενος της Πρωτόθρονης Εκκλησίας την επισκέπτεται.



Έκκληση για την περίθαλψη Ουκρανών προσφύγων από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.



Κουρά μοναχής στην Ιερά Μονή Δαμάστας

Φθιώτιδος Συμεών: «Οι μοναχοί δεν είναι οι απογοητευμένοι αυτού του κόσμου, αλλά οι γοητευμένοι από την Χάρη του Θεού».
Στο προεόρτιο κλίμα της Πανηγύρεως της Συνάξεως των Φθιωτών Αγίων, ένα ακόμη πνευματικό γεγονός χαράς για την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ.



Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών: “Πονάει η καρδιά μου, βλέπω να φεύγουν νέοι άνθρωποι, παιδιά να μένουν ορφανά”

Για τη “δίνη” της πανδημίας του κορωνοϊού που ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα και την πατρίδα μας, την “πανδημία” αγάπης που έχει κηρύξει προκειμένου να ενισχυθεί το έργο της Μητροπόλεως, αλλά και την οικολογία μίλησε αποκλειστικά στο



Η γη της Φθιώτιδος αγκαλιάζει τον Μακαριστό Ποιμενάρχη της - Συγκινητικές στιγμές με κλήρο και λαό να συνοδεύει στον τόπο που ζήτησε να ταφεί

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η πομπή του Ιερού σκηνώματος του Μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου, στους κεντρικούς δρόμους της Λαμίας, συνοδεία Στρατιωτικών αγημάτων,  της  Φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων και πλήθους πιστών και Ιεραρχών.



Το «τελευταίο αντίο» στον Μακαριστό Μητροπολίτη Φθιώτιδος- Πιστοί και Ιεράρχες τον αποχαιρετούν με δάκρυα στα μάτια

Αποστολή Λαμία

Δημοσιογραφική κάλυψη: Νίκος Ζαΐμης

Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος

Φωτογραφία: Βαγγέλης Καρπαθάκης

Live: Νίκος Οικονόμου