Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

19 °C

Σήμερα, 19. Οκτωβρίου 2021

Η Αγία Ζώνη της Παναγίας στην ΤρίποληΛίγο μετά τις 18:30 του Σαββάτου, οι κάτοικοι της Τρίπολης και των γύρω περιοχών, με συγκίνηση και δάκρυα, υποδέχθηκαν την Αγία Ζώνη της Παναγίας, στην κεντρική πλατεία της πόλης τους.

Το Ιερό Θεομητορικό κειμήλιο , την Τιμία Ζώνη την οποία κόμισε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ περίμενε καρτερικά, πλήθος κόσμου.

Συνοδεία των Βατοπαιδινών Πατέρων, η Αγία Ζώνη έφτασε στην πλατεία Κολοκοτρώνη, της Τρίπολης κατευθείαν από το Άγιο Όρος όπου φυλάσσεται για να παραμείνει για τέσσερις μέρες στην αρκαδική πολιτεία.

 

Το μοναδικό προσωπικό κειμήλιο της Παναγίας μας παρέλαβε, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Κερνιτσης κ. Χρυσανθος και με την αγιορειτική συνοδεία, παρουσία όλων των Ιερέων της Μητρόπολης και του κόσμου , η πομπή συνόδευσε την Αγία Ζώνη στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως.

Ακολουθεί Δοξολογία , Μέγας Εσπερινός και Ιερά Αγρυπνία ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας οι πιστοί έχουν την δυνατότητα να ασπαστούν το Θεομητορικό κημείλιο. Γυναίκες, μικρά παιδιά, νέοι άνθρωποι έφτασαν από όλα τα μέρη της Πελοπονήσου για να ασπαστούν την Αγία Ζώνη, η οποία σύμφωνα με τις γραφές πλέχτηκε από την ίδια την Παναγία από τρίχες καμήλας.

 

Έχουν καταγραφεί αμέτρητα θαύματα σε ανθρώπους που κατάφεραν να προσκηνύσουν το Θεομητορικό κειμήλιο, ενώ οι γυναίκες που δεν μπορούν να επισκεφθούν το Άγιο Όρος και να προσκηνύσουν, θεωρούν μοναδική ευκαιρία την στιγμή αυτή της έλευσης της Αγίας Ζώνης στην πόλη τους.

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες www. briefingnews.gr.