Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Χάλκη: Η σχολή που έκλεισαν οι Τούρκοι αναπνέει καθημερινά μέσα από μία ηρωική ομάδα (Βίντεο)



Ενα μοναδικό αφιέρωμα για την ιστορική θεολογική σχολή της Χάλκης θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015 στις 7.30 στον Πειραιά στην ενορία της Ευαγγελίστριας στα πλαίσια "ενορία εν δράσει".

Έτσι, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ για την Θεολογική Σχολή τη Χάλκης του Οικουμενικού Πατριαρχείου και για τις πολυποίκιλες δράσεις της αδελφότητας που εγκαταβιοί στην Ιερά Μονή Αγ. Τριάδος Χάλκης, με τον τίτλο “Χάλκη: Ανάμεσα σε δύο κόσμους“.

Την εκτέλεση παραγωγής του ντοκιμαντέρ έκανε η sceptic productions  με την ευθύνη  της διαδικτυακής σελίδας Pemptousia.gr σε σκηνοθεσία σενάριο Γιάννη Σκοπετέα, οργάνωση παραγωγής έρευνα Μαρία Γιαχνάκη  επιστημονική επιμέλεια Πέτρου Παναγιώτοπουλου και μουσική Ευάγγελου Σβάρνα.

Το ντοκιμαντέρ αυτό αποτυπώνει το όραμα για το μέλλον της ιστορικής θεολογικής σχολής, ενώ καταγράφει τις δραστηριότητες και την αγωνία της αδελφότητας για μια ανοικτή σχολή σε όλους. Σε μια εποχή μεταβατική για την ιστορία τέτοιων θεσμών η Χάλκη συνεχίζει να είναι φάρος πολιτισμού και ορθοδοξίας ενώ με την υπερδραστήρια αδελφότητα και την ευθύνη του Μητροπολίτη Προύσης κυρίου Ελπιδοφόρου κάθε μέρα που περνάει για την Χάλκη γεννιέται νέα ελπίδα.

Την προβολή θα προλογίσει ο κ. Πέτρος Παναγιωτόπουλος, Αρχισυντάκτης Θρησκείας της Πεμπτουσίας και εκ των συντελεστών του Ντοκιμαντέρ.

Δείτε το τρέιλερ απο το ντοκιμαντέρ: