Τρίτη 14 Μαΐου 2024 -

θεολογική σχολή χάλκης



Ο Δήμαρχος Κωνσταντινουπόλεως στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης..ΕΙΚΟΝΕΣ

Επίσκεψη πραγματοποίησε το Σάββατο 22 Μαϊου, ο Δήμαρχος της Πόλεως κ. Εκρέμ Ιμάμογλου μετά της συζύγου του και συνεργατών του στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Ο υψηλός επισκέπτης έγινε δεκτός με εγκαρδιότητα από τον Καθηγούμενο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό και την περί αυτόν αδελφότητα.



Κυριακή του Ζακχαίου στη Θεολογική της Χάλκης..ΕΙΚΟΝΕΣ

Σήμερα, Κυριακή του Ζακχαίου, 31/01/2021, τελέστηκε στο ναΰδριο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία υπό του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού, ο οποίος λειτούργησε και χθες, 30/1/2021, επί τη ιερά μνήμη των Τριών Ιεραρχών, προστατών της Παιδείας.



Ντοκιμαντέρ για την Θεολογική Σχολή της Χάλκης: “Ανάμεσα σε δύο κόσμους”

Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης ήταν η κύρια θεολογική σχολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης, πριν κλειστεί από τις τούρκικες αρχές το 1971. Οι εγκαταστάσεις της σχολής βρίσκονται στο νησί Χάλκη, ένα από τα Πριγκηπονήσια.



«Αποτελεί αδικία η Χάλκη να είναι για 48 χρόνια κλειστή»

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό επί τη εορτή της ανακομιδής των Ιερών λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, που τελέστηκε στον φερώνυμο Ιερό Ναό Πύλης Αδιανουπόλεως, χοροστάτησε χθες, Σάββατο 2 Νοεμβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.



Συνάντηση Παυλόπουλου με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο

Τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο δέχθηκε την Κυριακή (2/6) στο Προεδρικό Μέγαρο ο Προκόπης Παυλόπουλος.



Ο Τσίπρας ανάβει κεράκι και δηλώνει: "Όταν ξαναβρεθώ εδώ θα κηρύξουμε την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής"

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι την επόμενη φορά που θα επισκεφθεί τη Χάλκη δεν θα είναι μόνος, αλλά μαζί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, προκειμένου να ανακοινώσουν την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής Χάλκης.