Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023 -

Γέροντας Εφραίμ: Εμπειρίες και βιώματα από τους σύγχρονους Άγιους του 21ου αιώναΤη δυνατότητα να επικοινωνήσω με πιστούς και να μοιραστεί μαζί τους εμπειρίες από το Άγιον Όρος και τα όσα έζησε πλησίον σύγχρονων Αγίων είχε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ, κατά την παραμονή της Αγίας Ζώνης στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά όπου τέθηκε για προσκύνημα από τις 5 έως τις 14 Νοεμβρίου.
Μεταξύ των επισκέψεων που πραγματοποίησε ο Γέροντας Εφραίμ ήταν και στην ενορία του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών όπου μίλησε για τα εμπειρικά βιώματα με Αγίου του 21ου αιώνα.

Παρακολουθήστε την ομιλία:

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Συνάξεων Νέων που λαμβάνουν χώρα στο ναό κάθε Παρασκευή. Ο Προϊστάμενος του ναού π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου στον πρόλογο ευχαρίστησε το Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός για το έργο που επιτελεί ενώ μεταξύ άλλων αναφερόμενος στον Γέροντα Εφραίμ τόνισε “μέσα από την ταινία “Ο Άνθρωπος του Θεού” και την σειρά για τη ζωή του Αγίου Παϊσίου τονώσατε πάρα πολύ τον λόγο του Θεού και περιμένουμε ακόμη περισσότερα”.

Ο Γέροντας Εφραίμ έχει έναν ιδιαίτερο δεσμό με την ενορία του Αγίου Ελευθερίου η οποία σέβεται, τιμά και αγάπα τον Γέροντα ενώ τα παιδιά της ενορίας τον επισκέπτονται πολύ συχνά στο Άγιον Όρος.