Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 -
Μέτριο

9 °C

Σήμερα, 24. Φεβρουαρίου 2020

Έτος προστασίας της παιδικής ηλικίας ανακηρύσσει το 2017 ο Πατριάρχης ΒαρθολομαίοςΈκκληση προς όλους «να αναγνωρίζουν και να σέβονται τα δικαιώματα και την ακεραιότητα των παιδιών και δη να μεριμνήσουμε για τα παιδιά των πολέμων», απευθύνει στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ανακηρύσσοντας το 2017 έτος προστασίας της ιερότητας της παιδικής ηλικίας..

Ο κ. Βαρθολομαίος επισημαίνει ότι «τα παιδιά και οι ευαίσθητες ψυχές τους απειλούνται βεβαίως και στις χώρες του αναπτυγμένου οικονομικά και σταθερότερου πολιτικά κόσμου, από τη μεγάλη κρίση του γάμου και της οικογένειας, από ποικιλόμορφες παρεμβάσεις και την άσκηση σωματικής και ψυχικής βίας».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κάνει λόγο για τον «άκρατο οικονομισμό» που «τα μετατρέπει νωρίς σε καταναλωτές και τον ευδαιμονισμό που εξαφανίζει ταχύτατα την παιδική αθωότητα».

Τέλος, επισημαίνει τις ένοπλες συγκρούσεις ανά τον κόσμο και το προσφυγικό, και δεν παραλείπει να αναφερθεί στη συνάντηση της Λέσβου με τον πάπα Φραγκίσκο.