Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Επιστολή Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στον Πατριάρχη Μόσχας για τον πόλεμο – Με επίκεντρο την Ουκρανία η πρώτη ημέρα της ΔΙΣ



Επιστολή προ τον Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κύριλλο απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος με την οποία εκφράζει τη θλίψη του για τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας έναντι της Ουκρανίας.

Ο Μακαριώτατος κατά τη σημερινή, πρώτη ημέρα συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενημέρωσε για όλες τις εξελίξεις αναφορικά με τις  ενέργειες της Εκκλησίας της Ελλάδος και την στήριξη στο δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας.

Τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. διαπιστώνουν ότι όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία φανερώνουν την αποτυχία μας ως ανθρώπων και ειδικότερα ως Χριστιανών να ζούμε μέσα στην ειρήνη που μας άφησε ο Χριστός (Ιω. 14:27: «Ειρήνην αφίημι υμίν, ειρήνην την εμήν δίδωμι υμίν»).

Η Δ.Ι.Σ., όπως έκανε στο παρελθόν κατά τον πόλεμο και τη βίαιη εισβολή στη Σερβία, το Κοσσυφοπέδιο κ.α. τονίζει ότι και στην περίπτωση της εισβολής στην Ουκρανία, ο πόλεμος δεν μπορεί ποτέ να είναι λύση σε οποιεσδήποτε ανθρώπινες διαφορές, όσο σημαντικές κι αν είναι, σε κοινωνικό, εθνικό ή παγκόσμιο επίπεδο και γι’ αυτό καλεί σε πανστρατιά προσευχής για τους πολέμους.

Διαβάστε περισσότερα στο orthodoxianewsagency.gr