Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Επίσκεψη του νέου Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Αγκυρα



Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, πραγματοποίησε την Τρίτη, 29 Αυγούστου, ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Άγκυρα, κ. Alexei Εrkhov.

Ο κ. Εrkhov, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρόξενο στην Πόλη, κ. Dmitry Evdokimov, έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα, διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Πατριαρχείου Μόσχας, το θέμα της Ουκρανίας, για την πρόσκληση του Πατριάρχου Κυρίλλου προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη να επισκεφθεί τον Δεκέμβριο τη Μόσχα κ.α..

Κατά την συνομιλία τους οι δύο άνδρες έκαναν εκτενή αναφορά στον δολοφονηθέντα τον περασμένο Δεκέμβριο προκάτοχό του κ.Erkhov, για τον οποίο ο κ. Πρέσβης ενημέρωσε τον Πατριάρχη ότι ετοιμάζεται στη Μόσχα προτομή του, η οποία θα τοποθετηθεί στην είσοδο της Πρεσβείας στην Άγκυρα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο νέος Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας υπηρέτησε, μέχρι προ διετίας, ως Γενικός Πρόξενος της χώρας του στην Πόλη και γνωρίζει άριστα τα θέματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου καθώς και των μειονοτήτων στην Τουρκία.