Κυριακή 11 Απριλίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

8 °C

Σήμερα, 11. Απριλίου 2021

ΕΚΤΑΚΤΟ: Διεκόπη για την Τετάρτη η δίκη του Μητροπολίτη Κερκύρας– Τι είπε ο Σεβασμιώτατος εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρουΕπιμέλεια – Ναταλία Δανδόλου
Αποστολή στην Κέρκυρα: Δημοσιογράφος – Νικόλαος Ζαϊμης Εικονολήπτης – Ανδρέας Χαλκιόπουλος

Διεκόπη για τη Τετάρτη  λόγω παρέλευσης του ωραρίου, η δίκη του Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, o οποίος δικάζεται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κέρκυρας.  Εναντίον του Μητροπολίτη σχηματίστηκε δικογραφία, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για δύο υποθέσεις που αφορούν σε παραβίαση των περιοριστικών μέτρων εν μέσω πανδημίας. 

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας εξερχόμενος  από το δικαστικό μέγαρο, απευθύνθηκε προς τους συγκεντρωμένους, τους ευχαρίστησε για την υποστήριξη και την αγάπη τους. Ερωτηθείς, αν θεωρεί ότι δεν υπήρξε στήριξη στο πρόσωπό του από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι στη δίκη υπήρξε εκπρόσωπος της ΔΙΣ, ο Μητροπολίτης Γλυφάδος κ. Αντώνιος.

Ο συνήγορός του κ. Γιάννης Κοντός, αναφερόμενος στο κατηγορητήριο,  επανέλαβε ότι από τα λεγόμενα του Μητροπολίτη δεν προκλήθηκε καμία έκνομη ενέργεια, προσθέτοντας ότι ο Μητροπολίτης ενήργησε όπως του υπαγορεύει η  ιερατική του συνείδηση και πως η ζωή του είναι ταγμένη στον Θεό.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του έτερου δικηγόρου του,  κ. Σπυρίδωνα Χριστόφιλου.

 

Δείτε περισσότερα στο orthodoxianewsagency.gr