Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Έφτασε η Αγία Ζώνη της Παναγίας στην Αθήνα



Συγκινητική η υποδοχή της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Ν Ιωνίας, από τον ευσεβή λαό, ιερό κλήρο, τοπικούς άρχοντες, εκπροσώπους κομμάτων και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ν Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ Γαβριήλ.

Το μοναδικό κειμήλιο από την επίγειο ζωή της Παναγίας μας, έφθασε το απόγευμα της Παρασκευής στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό των Αγίων Αναργύρων Ν Ιωνίας. 

 

  

Η μπάντα δήμου, ένστολοι, αστυνομικοί και στρατιώτες παραδοσιακά ντυμένα σωματεία, σύλλογοι μικρασιατών, μαθητές και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, βρέθηκαν εκεί για να γίνουν ένα, την στιγμή που η Τιμία Ζώνη έφτανε στην περιοχή τους.

 

 

Η περιοχή της Νέας Ιωνίας λόγω του ότι κατοικείται από πολλούς πρόσφυγες Μικρασιάτες, που γνώρισαν το διωγμό και την προσφυγιά αλλά και την βοήθεια της Παναγίας στις δύσκολες στιγμές τους, δεν μπορούσαν από το να μην ξεσπάσουν σε κλάματα , όταν είδαν τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντα Εφραίμ να προσκομίζει την Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου στον Επίσκοπό τους.

 

Το Ιερό κειμήλιο από την επίγειο ζωής της Παναγίας, που φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, το  προσκυνούν κάθε χρόνο χιλιάδες πιστοί σε όλη την Ελλάδα όταν εξέρχεται του Αγίου Όρους.

Η Αγία Ζώνη της Θεοτόκου , την οποία έφτιαξε η ίδια από τρίχες καμήλας σύμφωνα με την παράδοση ,θα παραμείνει από τις 3 Νοεμβρίου ως και τις 13, στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας όπου καθημερινά θα τελείται θεία λειτουργία, παρακλήσεις και αγρυπνίες.

 

Για την Τιμία Ζώνη της Παναγίας έχουν καταγραφεί αμέτρητα θαύματα από πιστούς που προσευχήθηκαν νήστεψαν και προσκύνησαν την Αγία Ζώνη. Τα περισσότερα μάλιστα από αυτά έχουν αρχειοθετηθεί και αποτυπωθεί στα βιβλία της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου.

 

Έχουν αναφερθεί ονομαστικά μάλιστα, περιπτώσεις άτεκνων ζευγαριών που απόκτησαν παιδιά, ανθρώπων με βαριές ασθένειες που έγιναν καλά , καρκινοπαθείς οι οποίοι έλαβαν ευλογία κι έγιναν καλά όπως και τόσες άλλες περιπτώσεις.

 

 

Η ευωδία της Αγίας Ζώνης είναι απίστευτη όταν την πλησιάζει κανείς για να την προσκυνήσει και διαβάζοντας όχι μόνο τα σύγχρονα θαύματα που έχει κάνει αλλά και τα θαύματα στο πέρασμα των χρόνων, τότε ίσως να μπορεί να αντιληφθεί την δύναμη του μοναδικού προσωπικού αντικειμένου της Παναγίας μας.

Στη Ρωσία εκατομμύρια πιστοί περίμεναν για ολόκληρες μέρες μέσα στο κρύο και τον παγετό να την προσκυνήσουν. Πρόσφατα σε άλλα σημεία της Ελλάδας όπως στην Πάτρα, στην Χαλκίδα κλπ , οι πιστοί περίμεναν υπομονετικά να γονατίσουν μπροστά στο Ιερό Κειμήλιο της Θεοτόκου, να παρακαλέσουν, να κλάψουν και να παρηγορηθούν αλλά και να λάβουν ευλογία.