Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Δέηση τελέστηκε σήμερα στους ναούς όλης της χώρας για την κατάπαυση των πυρκαγιώνΔέηση για την κατάπαυση των πυρκαγιών και την ενίσχυση των πυροπαθών τελέστηκε σήμερα στους ναούς όλης της χώρας.

Την απόφαση αυτή έλαβε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και κοινοποίησε ο Αρχιγραμματέας Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, στις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τη δέηση συνέγραψε ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος ο οποίος ήταν συνοδικός ιεράρχης στην συνοδική περίοδο που μόλις ολοκλήρωσε τον κύκλο της.

Η εγκύκλιος με αριθμό πρωτοκόλλου 4267 και ημερομηνία 24 Αυγούστου 2023, εστάλη με email σε όλες τις Ιερές Μητροπόλεις και φέρει την υπογραφή του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Επισκόπου Ωρεών Φιλόθεου. Περιλαμβάνει επίσης, τη δέηση που συνέταξε ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος την οποία μπορείτε να δείτε στο κείμενο που εξασφάλισε το ope.gr.

“Ταυτοχρόνως η Ιερά Σύνοδος σπεύδει να ευχαριστήσει όλους όσοι αγωνίζονται για την κατάπαυσιν των πυρκαγιών τους ηρωικούς πυροσβέστας, τους πιλότους των εναερίων μέσων κατασβέσεως, τον φιλόχριστον Ελληνικόν στρατόν και άπαντας τους εθελοντάς οι οποίοι μετά πνεύματος αυτοθυσίας και αυταπαρνήσεως ευρέθησαν από της πρώτης στιγμής στα μέτως των πυρκαιών δια να παράσχουν πασα βοήθεια, ευχομένη όπως έχουν την παρά Θεού ενίσχυσιν και ευλογίαν εις την ζωήν και τα καλά έργα αυτών», αναφέρει η ΔΙΣ απευθύνοντας το ευχαριστώ της Εκκλησίας της Ελλάδος σε όλους όσοι με αυταπάρνηση συντελούν στην κατάσβεση της φωτιάς.

 Δείτε την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου: