Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Αυστηρή απάντηση θα δώσει η Ρωσική Εκκλησία στην απόφαση του Πατριαρχείου για την Ουκρανία



ώ«Αντίστοιχη» και «σθεναρή» θα είναι η απάντηση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την εκχώρηση αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θα απαντήσει «κατ' αντιστοιχία και με αυστηρότητα» στην απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να εκχωρήσει αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας, το Σάββατο.

Την Πέμπτη, Οικουμενικό Πατριαρχείο, μετά από τακτική Ιερά Σύνοδο, έλαβε την απόφαση να χορηγήσει αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας και να επαναφέρει τον σχισματικό Πατριάρχη Φιλάρετο στην κανονικότητα της Εκκλησίας αλλά και τον σχισματικό Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Μαλέτιτς, της λεγόμενης «Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας».

Ο Αλεξάντερ Βολκόφ, εκπρόσωπος του του Ρώσου Πατριάρχη Κύριλλου, δήλωσε ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησία θα «εκφράσει τη θέση της» την Κυριακή κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Μινσκ, χωρίς να εξηγήσει τι είδος μέτρα πρόκειται να ληφθούν.

Από τη μεριά του, ο Πατριάρχης Κύριλλος, φτάνοντας στο Μινσκ, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Ελπίζω η Ορθόδοξη Εκκλησία να βρει τη δύναμη να ξεπεράσει τις δυσκολίες… να μείνει ενωμένη».

Πηγή Πληροφοριών Ρώσικο Πρακτορείο , Sputnik