Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ασματική Ακολουθία του Οσίου Πατρός Ημών Εφραίμ του Κατουνακιώτου



Oι εκδόσεις ΑΘΩΣ παρουσιάζουν τη νέα έκδοση που επιμελήθηκε η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού. Πρόκειται για την ασματική ακολουθία του οσίου πατρός ημών Εφραίμ του Κατουνακιώτου, την μνήμη του οποίου η Εκκλησία μας τιμά στις 27 Φεβρουαρίου. Το βιβλίο περιλαμβάνει και συνοπτικό βίο του οσίου.

 

Οι συγγραφείς σημειώνουν:

Η ευλάβειά του εκδηλωνόταν ιδιαίτερα στην θεία Λειτουργία. Λειτουργούσε καθημερινά ως τα γηρατειά του, όσο το επέτρεπαν οι δυνάμεις του. Συνεχώς σκεπτόταν την Λειτουργία της επομένης ημέρας και προσευχόταν για να έχει αίσθηση Χάριτος. Σε αυτήν φανέρωνε όλο τον εσωτερικό του κόσμο, που έπασχε τα θεία. Ως λειτουργός ήταν μετάρσιος. Επέμενε στην μνημόνευση όσων γνώριζε και θυμόταν, και όλων όσοι κατά καιρούς του ζητούσαν πνευματική βοήθεια.

Ιδιαίτερα όμως μεριμνούσε για τους κεκοιμημένους, που ίσως να μην είχαν κάποιους να τους θυμούνται στις προσευχές. Πολλές φορές, όπως έλεγε, είχε πληροφορία για την κατάσταση αυτών που μνημόνευε. Όταν κάποτε ξεχνούσε να μνημονεύσει μερικούς, αισθανόταν ότι του έκαναν παράπονο. Ήθελε πάντοτε μετά την Λειτουργία να υπάρχουν κόλλυβα και να γίνεται Τρισάγιο.

Η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού έχει συγγράψει επίσης τις εξής ακολουθίες: Ασματική Ακολουθία και Παρακλητικός Κανών των Αγίων Βασιλομαρτύρων Ρομάνοφ και την Ακολουθία Πάντων των εν τω Εικοστώ Αιώνι Διαλαμψάντων Αγίων.

Για περισσότερες λεπτομέρειες απευθυνθείτε στις εκδόσεις Σταμούλη, Τμήμα πωλήσεων, τηλ. 210- 52 38 305, [email protected]