Τετάρτη 02 Δεκεμβρίου 2020 -
Μερική συννεφιά

9 °C

Σήμερα, 2. Δεκεμβρίου 2020

Αντίστροφη μέτρηση για την δίκη του Μητροπολίτη Κερκύρας – Πλήθος ιεραρχών στο νησί για τη στήριξη του Σεβασμιώτατου..Για αύριο Δευτέρα 19 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί η δίκη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Κέρκυρας.

Εναντίον του Μητροπολίτη είχε σχηματιστεί δικογραφία, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για παραβίαση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ΔΙΑ/ΓΠ.οικ.23093/20020 σε συνδυασμό με ΠΝΠ 25.02.2020 (Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για την εφαρμογή των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου).

Το Πρακτορείο Ορθοδοξία με τον δημοσιογράφο Νικόλαο Ζαϊμη και τον εικονολήπτη Ανδρέα Χαλκιόπουλο βρίσκονται στην Κέρκυρα προκειμένου να καλύψουν το γεγονός αυτό.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ope.gr στο νησί αναμένονται πλήθος Ιεραρχών προκειμένου να στηρίξουν τον Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο, ο οποίος θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ενώ από νωρίς το πρωί πλήθος ανθρώπων θα βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστικό μέγαρο για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον Ποιμενάρχη τους.

Ειδικότερα, στο πλευρό του Σεβασμιωτάτου Μητρ. Κερκύρας θα βρίσκονται οι εξής Σεβ. Μητροπολίτες: Καστορίας κ. Σεραφείμ, Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Σύρου κ. Δωρόθεος, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, Σερβίων και Κοζάνης κι Παύλος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Κυθήρων κ. Σεραφείμ, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, Γλυφάδας κ. Αντώνιος, Ιερισσού Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ. Θεόκλητος, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος καθώς και ο Μητρ. πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων μίλησε στο Πρακτορείο Ορθοδοξία και τη δημοσιογράφο Ναταλία Δανδόλου για την υπόθεση αυτή, για τις κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει αλλά και για τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην εκκλησιαστική μας ζωή εξαιτίας των μέτρων για την πανδημία.

«Καλούμαι λοιπόν τη Δευτέρα να δώσω λόγο. Χαίρομαι όμως, για αυτό το οποίο μου επεφύλαξε ο Θεός τώρα στο τέλος της ζωής μου, να βρεθώ και να έχω μια εμπειρία από τα δικαστικά έδρανα και κυρίως στο εδώλιο του κατηγορουμένου για να απολογηθώ, όχι για κάτι το οποίο εγώ διέπραξα, δηλαδή δεν διέπραξα ούτε την κλοπή, ούτε την διαφθορά… Απλώς έκανα το καθήκον μου» τονίζει και προσθέτει: «Άλλοι είναι οι νόμοι του Θεού και άλλοι είναι οι ανθρώπινοι νόμοι. Εκεί υπάρχει μία σύγκρουση εσωτερική για έναν Κληρικό, για έναν Μοναχό και κυρίως για έναν Επίσκοπο διότι, η λεγόμενη αρχιερατική μας συνείδηση δεν μας επιτρέπει να κάνουμε εκπτώσεις στην ζωή την πνευματική, στη ζωή της πίστεως»

Αναφερόμενος στην εκδίκαση της υπόθεσης, την ερχόμενη Δευτέρα ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: «Δεν μπορώ να προβλέψω κάτι, ούτε να προκαταβάλω την δικαιοσύνη» και επανέλαβε ότι σέβεται τη δικαιοσύνη. Ο Μητροπολίτης Κερκύρας έκλεισε αυτή τη συνομιλία με μια ομολογία καρδιάς: «Μέσα μου δεν μπορώ να κάνω εκπτώσεις ως προς την πίστη μου, ως προς την λατρεία και ως προς την αγάπη μου για τον Θεό».

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη: