Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

18 °C

Σήμερα, 23. Οκτωβρίου 2021

3o Ψηφιακό Αρχονταρίκι με τον Γέροντα Εφραίμ (Γ΄ Μέρος)Παρακολουθήστε το Γ΄ Μέρος από το 3 Ψηφιακό Αρχονταρίκι με την ομιλία του Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινού. Ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ, μίλησε για το μυστήριο της εξομολογήσεως και την αρετή της μετανοίας και εν συνεχεία συνομίλησε με τον κόσμο, απαντώντας στις ερωτήσεις τους.

«Η Εκκλησία μας δίνει τη δύναμη και την ελπίδα να ζωοποιηθούμε και για να οδηγηθεί κανείς στον αγιασμό ωστόσο ο άνθρωπος πρέπει να συμμετέχει στα μυστήρια της εκκλησίας όπως αυτό της της εξομολογήσεως και να μετανοεί», δήλωσε στην ομιλία του. Τονίζοντας μάλιστα ο Γέροντας τη σχέση του πνευματικού και του καθενός από εμάς είπε ότι «ο πνευματικός μας μιλά εν ονόματι Ιησού Χριστού και το θαύμα της εξομολόγησης είναι ότι ο άνθρωπος φωτίζεται στην εξομολόγηση και αποχωρεί εν ετέρα μορφή».

Ο άνθρωπος που εξομολογείται γεύεται τη χάρη του Πανάγιου πνεύματος και την παρουσία του Χριστού μας, σημείωσε, για αυτό ο κόσμος πρέπει να εξομολογείται να τα λέει όλα όσα τον βαραίνουν να μην ντρέπεται να τα εξομολογείται αλλά να ντρέπεται να τα κάνει.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ το Α’ ΜΕΡΟΣ

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ το Β’ ΜΕΡΟΣ