Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ξέσπασμα ακμής μετά τις διακοπές; Τι πρέπει να κάνεις



Κι όμως η ακμή δεν επηρεάζει μόνο τους εφήβους. Το 73%, που έρχεται αντιμέτωπο με δερματικά ξεσπάσματα είναι μεταξύ των ηλικιών 15 έως 34 ετών και 2 στις 3 φορές είναι γυναίκες. Τα αίτια; Είναι πολλαπλά: στρες, ορμονικές διακυμάνσεις, φαγητό (γλυκό και λιπαρό). Μάλιστα, πολλές φορές έχουμε παρατηρήσει ότι μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, το αλάτι της θάλασσας μαζί με τον ήλιο οδηγούν σε ένα διάλυμα της ακμής, αλλά ύστερα, κατά την επιστροφή μας στη πόλη, αυτή μας χτυπά ξανά τη πόρτα. Πως θα την αποφύγουμε;

Η ακμή ενηλίκων δεν εξαφανίζεται χωρίς θεραπεία από το δερματολόγο. Στο πρόγραμμα; Τοπική θεραπεία για την αποξήρανση των βλαβών με ή χωρίς φαρμακευτική αγωγή από το στόμα, αλλά και σύσταση κατάλληλων καλλυντικών και πάνω από όλα απόδοση επιφανειακών peeling σε συνδυασμό με LED για την αφαίρεση ιχνών και μικροκυστών.

 

Προσοχή στις τροφές

Απέχουμε από τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Τα γρήγορα σάκχαρα αναψυκτικών, γλυκών σοκολάτας, έχουν άμεσες επιδράσεις στην αύξηση της έκκρισης σμήγματος και πλέον είναι αποδεδειγμένο ότι δημιουργούν εξάρσεις. Περιορίζουμε επίσης όλα τα κορεσμένα λίπη στα αλλαντικά και τις σάλτσες.

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, τα οφέλη της ηλιοφάνειας για το δέρμα μας είναι απατηλά. Σε επαφή με τις πρώτες ακτίνες, η επιδερμίδα μας πυκνώνει εμποδίζοντας την άνοδο του σμήγματος και επομένως αποτρέπει, για κάποιο διάστημα, την εμφάνιση μικρών ατελειών. Στο τέλος των διακοπών, όμως η συσσωρευμένη περίσσεια επανέρχεται στην επιφάνεια. Για να αποφευχθεί η εξάπλωση του πρέπει να ακολουθηθούν τα παρακάτω βήματα μετά τις διακοπές.

 

Step 1

Όταν επιστρέφουμε από τις διακοπές πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα επιμελείς με τον καθαρισμό του προσώπου μας -πρωί και βράδυ- χρησιμοποιώντας λοσιόν με καταπραϋντικές και αντιερεθιστικές ιδιότητες που υποτίθεται ότι εξαλείφουν τους ρύπους και το υπερβολικό σμήγμα.

Step 2

Mια ή δυο φορές την εβδομάδα κάνουμε ένα χημικό scrub με βάση το γλυκολικό οξύ στο πρόσωπο και το σώμα για να εξαφανίσετε τα νεκρά κύτταρα. Οι πόροι έτσι θα ελευθερωθούν, γεγονός που θα αποτρέψει το σχηματισμό νέων σπυριών ή μικροκύστεων.