Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Tροφές για υγιή και όμορφα μαλλιά



Οι τροφές, οι οποίες καταναλώνουμε, είναι η πρώτη ύλη για το «χτίσιμο» ενός υγιούς σώματος και κομμάτι αυτού είναι και τα μαλλιά μας.
Δείτε, λοιπόν, πώς θα πρέπει να προσαρμόσετε τη διατροφή σας, προκειμένου να διατηρήσετε τα μαλλιά σας για πάντα, αν δεν έχετε πρόβλημα, ή να σταματήσετε την τριχόπτωση που μόλις άρχισε!

Σπανάκι, λάχανο ή μπρόκολο
Οι τρεις αυτές τροφές αποτελούν καλές πηγές σίδηρου, βήτα-καροτένιου, βιταμίνης C και φολικού οξέος, τα οποία προστατεύουν την υγεία του θύλακα της τρίχας.
Μούρα
Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες πηγές βιταμίνης C, που ενισχύει τα αιμοφόρα αγγεία που τρέφουν τους θύλακες.
Καρύδια
Είναι ο μοναδικός ξηρός καρπός που περιέχει σημαντική ποσότητα Ω-3 λιπαρών οξέων. Επίσης είναι πλούσια σε βιοτίνη και βιταμίνη Ε, που προστατεύουν τις τρίχες από την ηλιακή ακτινοβολία.
Σολομός, σαρδέλες και πέστροφα
Η πρωτεΐνη είναι το βασικό συστατικό για υγιή μαλλιά και ο σόλομος μπορεί να σας την εξασφαλίσει. Επίσης, περιέχει Ω-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη D που ενισχύουν την υγεία του δέρματος του κεφαλιού. Ίδια οφέλη θα αποκομίσετε αν καταναλώνετε σαρδέλες και πέστροφες.
Στρείδια
Είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, η έλλειψη του οποίου από τον οργανισμό προκαλεί τριχόπτωση και ξηροδερμία.
Πουλερικά ή φακές
Τα πουλερικά είναι σημαντικές πηγές ψευδάργυρου, σίδηρου και βιταμίνης Β12, που βοηθούν στην ανάπτυξη της τρίχας. Εάν δεν προτιμάτε το κρέας, οι φακές υπόσχονται να σας γεμίζουν με τις πρωτεΐνες που χρειάζεται ο οργανισμός σας.
Αυγά
Η πρόσληψη πρωτεϊνών θα πρέπει να συνδυάζεται με μέταλλα σημαντικά για τον οργανισμό, όπως ο σίδηρος, που προλαμβάνει την τριχόπτωση, ενισχύοντας την τρίχα.
Γλυκοπατάτες, καρότα και βερίκοκα
Το β-καροτένιο μετατρέπεται σε βιταμίνη Α, που εξασφαλίζει την υγεία των μαλλιών σε κυτταρικό επίπεδο.
Πηγή πληροφοριών onmed.gr