Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Τριχόπτωση: Αυτά είναι τα 7 έλαια που θα σε σώσουν



Τα μαλλιά για εμάς τις γυναίκες είναι σήμα κατατεθέν της εμφάνισής μας. Αν έχεις έρθει αντιμέτωπη με την απώλεια μαλλιών, μπορούμε να καταλάβουμε το άγχος και την αγωνία σου.

Αναρωτιέσαι γιατί να συμβαίνει αυτό σε εσένα, πώς είναι δυνατόν να πιάνεις τα μαλλιά σου και να σου μένουν τούφες ολόκληρες στα χέρια. Οι λόγοι που σου συμβαίνει αυτό είναι πολλοί.

 

Από το άγχος που μπορεί να αισθάνεσαι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή μέχρι ένα δερματικό πρόβλημα που έχει προκύψει. Αυτό που έχεις να κάνεις εσύ είναι πρώτον να μην ταλαιπωρείς τα μαλλιά σου με θερμαντικά εργαλεία και τα αποδυναμώνεις ακόμα περισσότερο και δεύτερον να απευθυνθείς στον γιατρό σου για να σε συμβουλεύσει κατάλληλα.

 
 

Συνδυαστικά, μπορείς να στραφείς στη χρήση διάφορων αιθέριων ελαίων, τα οποία πραγματικά μπορούν να κάνουν μικρά θαύματα με την απώλεια μαλλιών. Αναφερόμαστε σε αποστάγματα φυτών ή φρούτων, τα οποία μπορείς να χρησιμοποιείς τακτικά και να περιορίσεις αρκετά την τριχόπτωσή σου.

Επειδή είναι αρκετά συμπυκνωμένα και για να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς, καλό είναι να τα αραιώνεις με λίγο καστορέλαιο. Αφού κάνεις την αραίωση, μπορείς να πάρεις μια μικρή ποσότητα του μείγματος με τα δάχτυλά σου και να κάνεις μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για μερικά λεπτά.

Αν ακολουθείς αυτήν τη διαδικασία δυο με τρεις φορές την εβδομάδα, θα δεις αρκετά γρήγορα διαφορά στα μαλλιά σου.

Έλαιο δενδρολίβανου: Διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών διαστέλλοντας τα αιμοφόρα αγγεία και προωθώντας των πολλαπλασιασμό των κυττάρων του δέρματος.

Tea tree oil: Έχει αντιμικροβιακή δραστηριότητα και αποδεδειγμένα καταπολεμά βακτήρια, ιούς και μύκητες. Θεωρείται εξαιρετική θεραπεία για την αντιμετώπιση προβλημάτων του τριχωτού της κεφαλής. Για την ακρίβεια, εκτός από την εξάλειψη της πιτυρίδας, συμβάλλει στην ανάπτυξη των μαλλιών μιας και δημιουργεί ένα υγιές «περιβάλλον» στο τριχωτό της κεφαλής, ώστε να αναπτυχθεί η τρίχα.

Έλαιο λεβάντας: Αν και γνωστό για τις ηρεμιστικές ιδιότητές του, η δράση του δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό. Το έλαιο λεβάντας έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, που μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση ενός καθαρότερου τριχωτού της κεφαλής, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για να αναπτυχθούν σωστά τα μαλλιά. Επιπλέον, το έλαιο αυτό λειτουργεί και ως προληπτικό μέτρο κατά της μελλοντικής τριχόπτωσης.

Έλαιο περγαμόντου: Πρόκειται για ένα ακόμη αντιμικροβιακό αιθέριο έλαιο, το οποίο χρησιμοποιείται για την προώθηση ενός υγιούς τριχωτού της κεφαλής. Επίσης, βοηθά στη μείωση της φλεγμονής, η οποία μπορεί με τη σειρά της να συμβάλει στην τριχόπτωση.

Έλαιο κεδρόξυλου: Αποτρέπει τη μελλοντική τριχόπτωση και την αραίωση, ενώ λειτουργεί για την εξισορρόπηση των αδένων που παράγουν τα φυσικά έλαια στο τριχωτό της κεφαλής. Επιπλέον, οι αντιμυκητιακές ιδιότητές του μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της ξηρότητας και της πιτυρίδας, οι οποίες ευθύνονται για την απώλεια μαλλιών.

Έλαιο θυμαριού: Ενισχύει τους θύλακες της τρίχας προωθώντας έτσι την ανάπτυξη των μαλλιών. Μην περιμένεις, όμως, να έχει άμεσα αποτελέσματα. Θα χρειαστούν περίπου έξι μήνες χρήσης για να δεις τη διαφορά στα μαλλιά σου.