Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Tips για όμορφα και λευκά δόντια



Τα λευκά δόντια αδιαμφισβήτητα αποτελούν σημαντικό κομμάτι της εμφάνισής μας καθώς και της προσωπικότητάς μας, άρα είναι αναγκαία η σωστή φροντίδα τους προκειμένου να έχουμε μία εντυπωσιακή εμφάνιση συνδυασμένη με σωστή υγιεινή. Μερικές απλές αλλά συνάμα ουσιώδεις συμβουλές για την απόκτηση σωστής οδοντικής και στοματικής υγιεινής είναι οι παρακάτω.

  1. Ξεπέρασε τον φόβο του οδοντιάτρου
    Αν στόχος σου είναι η επίτευξη μίας σωστής οδοντικής υγιεινής, τότε είναι σημαντικό να ξεπεράσεις τη φοβία επίσκεψης στον οδοντίατρο. Φρόντισε να δημιουργήσεις μία καλή επικοινωνία και σχέση με τον οδοντίατρό σου ώστε να ξεπεράσεις σταδιακά τον φόβο σου.
  2. Χρησιμοποίησε νήμα και μετά οδοντόβουρτσα
    Οι οδοντίατροι συνιστούν τη χρήση οδοντικού νήματος προτού βουρτσίσουμε τα δόντια μας και όχι το αντίστροφο όπως λανθασμένα συνηθίζεται να γίνεται από τους περισσότερους.
  3. Αντικατέστησε την οδοντόβουρτσά σου
    Η τακτική αντικατάσταση της οδοντόβουρτσάς σου είναι ένα από τα βασικά βήματα για τη σωστή οδοντική υγιεινή. Οι ειδικοί συμβουλεύουν πως η οδοντόβουρτσα πρέπει να αλλάζει κάθε τρεις περίπου μήνες είτε μιλάμε για απλή οδοντόβουρτσα είτε αναφερόμαστε σε ηλεκτρική όπου αλλάζεται απλά η κεφαλή.
  4. Ξεφορτώσου όλες τις οδοντογλυφίδες
    Η χρήση οδοντογλυφίδας φαντάζει πολύ εύκολη και πρακτική προκειμένου να απαλλαγούμε από τα υπολείμματα φαγητού ανάμεσα στα δόντια. Παρόλα αυτά, πρέπει να γίνεται με φειδώ και προσεκτικά η χρήση τους μιας και είναι πολύ εύκολο να καταστρέψουμε τα ούλα μας κατά λάθος. Στην περίπτωση που συνειδητοποιείς πως χρησιμοποιείς οδοντογλυφίδα σε καθημερινή βάση, μάλλον ήρθε η ώρα να πειστείς να επισκεφτείς άμεσα τον οδοντίατρό σου.
  5. Κατανάλωνε τα σωστά φαγητά
    Βεβαιώσου πως μετά την κατανάλωση οποιονδήποτε τροφών που δημιουργούν κηλίδες ξεπλένεις το στόμα σου σωστά. Να θυμάσαι πως είναι καλύτερο να αποφεύγεις ποτά που ευθύνονται για τη δημιουργία λεκέδων στα δόντια, όπως ποτά τύπου κόλα, σόδες και ενεργειακά ποτά καθώς αυτά είναι υψηλού όξινου περιεχομένου άρα αφενός δημιουργούν επίμονους και δύσκολους στην αφαίρεση λεκέδες και αφετέρου δεν κάνουν καλό στην υγεία.
  6. Συντήρησε σωστά τα ολόλευκα δόντια σου
    Φρόντισε να χρησιμοποιείς προϊόντα που βοηθούν στη συντήρηση του λευκού των δοντιών σου, όπως θεραπείες λεύκανσης στο σπίτι με τη χρήση λευκαντικής οδοντόκρεμας, μασελάκια λεύκανσης ή ταινίες λεύκανσης δοντιών προκειμένου να απαλλαγείς από τους λεκέδες και τη δυσχρωμία των δοντιών. Μην ξεχνάς πως η επιλογή μίας λεύκανσης δοντιών στα καταστήματά μας SmileWorks είναι μία από τις σωστότερες επιλογές.
  7. Καθάριζε τη γλώσσα σου
    Πέραν από τον καθαρισμό των δοντιών σου, για την επίτευξη σωστής στοματικής υγιεινής απαιτείται και ο καθαρισμός της επιφάνειας της γλώσσας. Η επιφάνεια της γλώσσας ευθύνεται για τη συγκέντρωση βακτηριδίων τα οποία προκαλούν πλάκα. Θυμήσου, λοιπόν, να καθαρίζεις τη γλώσσα σου κάθε φορά που καθαρίζεις και τα δόντια σου.