Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τι είναι η cold cream και πώς μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις



Δεν είναι μια νέα τάση στο χώρο της ομορφιάς αφού η cold cream, δηλαδή η κρύα κρέμα, υπάρχει εδώ και 2.000 χρόνια περίπου, και ήταν δημοφιλής επιλογή για τις γυναίκες, λόγω των αντιγηραντικών της ιδιοτήτων.

Αποτελείται από νερό, λάδι, μελισσοκέρι και ροδόνερο, ενώ περιέχει και άλλα συστατικά όπως jojoba για να ενυδατώνει το ξηρό, με τάσεις φαγούρας, δέρμα. Δεν είναι κατάλληλη για επιρρεπές στην ακμή δέρμα, επειδή έχει πυκνή σύσταση και μπορεί ενδεχομένως να φράξει τους πόρους. Εάν αναρωτιέστε για το όνομα, δεν είναι επειδή είναι πραγματικά κρύα, αλλά επειδή αφήνει μια «δροσερή» αίσθηση στην επιδερμίδα σας όταν την αφαιρείτε. Δείτε παρακάτω τους τρόπους που μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε.

Ντεμακιγιάζ

Η κρύα κρέμα περιέχει λάδι και όλοι γνωρίζουμε ότι το λάδι λειτουργεί ως ένα εξαιρετικό συστατικό αφαίρεσης του μακιγιάζ. Είναι σε θέση να διαλύσει όλα τα είδη προϊόντων, ακόμη και την αδιάβροχη μάσκαρα!

Καθαριστικό προσώπου

Στο τέλος της ημέρας, ειδικά όταν πρόσωπό σας είναι ξηρό και σφικτό, αντικαταστήστε το κανονικό καθαριστικό προσώπου με την κρύα κρέμα. Οι ενυδατικές και καθαριστικές ιδιότητές της θα αφήσουν το δέρμα σας απαλό και ενυδατωμένο.

Μάσκα προσώπου

Κάθε φορά που το δέρμα σας χρειάζεται επιπλέον ενυδάτωση ή ενίσχυση, απλώστε ένα παχύ στρώμα κρύας κρέμας στο πρόσωπό σας και αφήστε το για 5 έως 10 λεπτά.

Θεραπεία για μετά τον ήλιο

Η αίσθηση δροσιάς που αφήνει η κρύα κρέμα όταν την αφαιρείτε από το δέρμα σας, μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των μικρών ηλιακών εγκαυμάτων και να τα αποτρέψει από το ξεφλούδισμα.