Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Τελικά με το ρυζόνερο μακραίνουν τα μαλλιά μας;



Για τη σωστή ανάπτυξη των μαλλιών σας έχουμε πει πολλά. Κατά καιρούς σας δίνουμε πολύτιμες συμβουλές γιατί γνωρίζουμε πόσο αγαπάτε τα μακριά, λαμπερά και υγιή μαλλιά.

Επαναλαμβάνουμε πως η συχνή χρήση συσκευών θερμότητας καταστρέφουν την τρίχα ειδικά αν δεν απλώνετε προηγουμένως σπρέι ή κρέμα προστασίας. Οι χημικές επεξεργασίες επίσης ταλαιπωρούν τα μαλλιά όπως και η έκθεση στον ήλιο ή τα λάθος προϊόντα περιποίησης.

Για να μακραίνουν τα μαλλιά σας εύκολα και γρήγορα θα πρέπει να είναι πλούσια ενυδατωμένα. Πρόκειται για το Νο 1 μυστικό των hair experts. Παράλληλα υπάρχουν φυσικά προϊόντα που βοηθούν κι εσείς τα χρησιμοποιείτε φτιάχνοντας μόνες στο σπίτι μάσκες με συστατικά όπως το ελαιόλαδο, οι λιωμένες μπανάνες και το μέλι.

Τον τελευταίο καιρό όμως ακούτε και διαβάζετε πολλά για το ρυζόνερο. Ναι, το έκανε γνωστό η Kim Kardashian. Και αυτό. Αποκάλυψε πως ξεπλένει τα μαλλιά της με ρυζόνερο ώστε να μακρύνουν γρηγορότερα και να είναι απαλά και λαμπερά.

Το χρησιμοποιεί ως leave in θεραπεία. Το παράδειγμα της ακολουθούν και αρκετές διάσημες beauty bloggers. Για την ακρίβεια αφήνουν το ρύζι να μουλιάσει μέσα σε ένα μεγάλο μπολ με νερό, για τρεις περίπου ημέρες, λούζουν τα μαλλιά τους και τα ξεβγάζουν με ρυζόνερο το οποίο δεν ξεπλένουν στη συνέχεια.

 

Οι ειδικοί όμως τι λένε;

 

Οι δερματολόγοι υποστηρίζουν πως το ρυζόνερο δεν κάνει θαύματα. Κατά πόσο μακραίνουν τα μαλλιά μιας γυναίκες οφείλεται τόσο σε γενετικούς παράγοντες όσο και στη διατροφή αλλά και στον τρόπο που συμπεριφέρεται στην τρίχα.

Από την άλλη όμως, οι πρωτεΐνες, οι βιταμίνες και οι υδατάνθρακες  που περιέχει το ρύζι ενδυναμώνουν την τρίχα, την θρέφουν και εξισορροπούν τη λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής. 

Μπορεί λοιπόν να μην μακρύνουν τα μαλλιά σας με απίστευτο τρόπο αλλά σίγουρα θα αποκτήσουν δύναμη και λάμψη. Είστε ελεύθερες να λούσετε τα μαλλιά σας με ρυζόνερο και να μας πείτε τις εντυπώσεις σας.