Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Tα πιο συχνά λάθη που κάνετε στο μακιγιάζ



Tο μακιγιάζ δεν παύει ποτέ να είναι ένα μυστήριο, μία διαδικασία στην οποία ένα μικρό λάθος μπορεί να φέρει εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα από εκείνο στο οποίο στοχεύαμε. Υπάρχουν, βέβαια, και κάποια λάθη που δεν χρειάζονται βαθιά γνώση της τέχνης του μακιγιάζ για να διορθωθούν και να πάψουν να υπονομεύουν την εμφάνισή μας. Δείτε μερικά από αυτά και πάρτε ένα μάθημα για το πώς θα τ' αποφύγετε.

 Να ενυδατώνεστε πάντα και σωστά πριν το μακιγιάζ

Είναι φορές που, είτε λόγω βιασύνης είτε λόγω βαρεμάρας πηδάμε κάποια στάδια του μέικ-απ, όπως η ενυδάτωση. Είναι πολύ σημαντικό, όμως, πριν ξεκινήσετε να μακιγιάρεστε, το πρόσωπό σας να είναι λείο, καθαρό και φρέσκο. Μόλις το πλύνετε, λοιπόν, μην ξεχνάτε ποτέ να το ενυδατώσετε ότι τύπο δέρματος και αν έχετε. Απλώς, αν το δέρμα σας είναι λιπαρό, προτιμήστε ένα ενυδατικό τζελ για το μέτωπο τη μύτη και το σαγόνι, ώστε ν’ αποφύγετε ένα πιθανό γυάλισμα. Κατόπιν, πριν βάλετε το foundation, περιμένετε λίγα λεπτά, ν’ απορροφηθεί τελείως η ενυδατική σας για να μην το αραιώσει.

Μην δοκιμάζετε νέους τόνους στο χέρι σας

Όταν δοκιμάζουμε foundation σε κάποιο μαγαζί, έχουμε την τάση να το απλώνουμε στο χέρι μας, αφού η διαδικασία μας φαίνεται πιο εύκολη. Στο χέρι όμως, το δέρμα δεν έχει τον ίδιο τόνο με το πρόσωπο και ο κίνδυνος να κάνουμε λάθος είναι μεγάλος.

Δοκιμάστε καλύτερα στο πλάι του λαιμού κάτω απ’ το σαγόνι, όσο πιο κοντά γίνεται σε φυσικό φως, απλώνοντας τρεις διαδοχικούς τόνους κι επιλέγοντας εκείνον που ταυτίζεται με του δέρματός σας.

Μην εφαρμόζετε το ίδιο concealer για διαφορετικές χρήσεις

Καμιά φορά μοιάζει πιο εύκολο, για να κρύψουμε κάποιο σπυράκι ή κάτι άλλο που μας χαλάει προσωρινά τη μόστρα, να βάζουμε λίγο απ’ το concealer που χρησιμοποιήσαμε, μόλις, για τους μαύρους κύκλους. Είναι λάθος, όμως, αφού κάτω απ’ τα μάτια βάζουμε φωτεινότερα μέικ-απ που δεν ταιριάζουν με τον τόνο του δέρματος σε άλλα σημεία του προσώπου.

Για τα σπυράκια κλπ, λοιπόν, χρησιμοποιείστε καλύτερα μία κατάλληλη cover cream ή, κατά σειρά, foundation, concealer στον σωστό τόνο και πούδρα φιξαρίσματος για να μείνουν καλά κρυμμένα ότι κι αν γίνει.

Μην το παρακάνετε με το bronzer

Επειδή ένα ελαφρώς μπρούντζινο καλοκαιρινό λουκ είναι πάντα ελκυστικό, είναι φορές που χρησιμοποιούμε το bronzer σα να είναι μαγικό, το βάζουμε παντού και περιμένουμε το χρώμα να κάνει όλη τη δουλειά.

Για να μην φέρνει περισσότερο σε αποτέλεσμα σολάριουμ παρά ηλιοθεραπείας, όμως, επιλέξτε το σωστό bronzer για το δέρμα σας (αν είναι ανοιχτό, σκούρο ή στο ενδιάμεσο «μαυρίζει» διαφορετικά απ’ τον ήλιο) και εφαρμόστε στα σημεία εκείνα που ο ήλιος «βλέπει» περισσότερο, το μέτωπο, τη μύτη τα ζυγωματικά και το πηγούνι. Αν θέλετε, απλώς να δώσετε σχήμα στο πρόσωπό σας, κάντε ένα πλαϊνό πέρασμα με την βούρτσα διαγράφοντας ένα «3», όπως ορίζεται απ’ την άκρη του μετώπου, το τμήμα κάτω απ’ το ζυγωματικό και το όριο του σαγονιού.

Δίνετε σωστό περίγραμμα στα χείλη σας

Το κραγιόν είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία του μακιγιάζ, είναι πολύ εύκολο στην εφαρμογή, δεν παύει όμως να κρύβει κι αυτό τις παγίδες του. Επειδή, για παράδειγμα, το κραγιόν από μόνο του μπορεί να «ποτίσει» το δέρμα γύρω απ’ τα χείλη, καλό είναι πριν το βάλουμε να καθορίζουμε και τα όριά του, όμως το περίγραμμα γίνεται συχνά με τρόπους που δεν κολακεύουν τα χείλη.

Για να κάνετε, λοιπόν, ένα αόρατο περίγραμμα που κρατά το κραγιόν εντός ορίων και δίνει στα χείλη σας λίγο έξτρα όγκο, χρησιμοποιείστε ένα κονσίλερ στον κατάλληλο τόνο (εκείνον του δέρματος γύρω απ’ το στόμα), διαγράψτε καλά την περιοχή γύρω απ’ τα χείλη και απολαύστε το «σαρκώδες» αποτέλεσμα.