Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τα μυστικά του μακιγιάζ για γυναίκες μετά τα 40



Μετά 40, τα σημάδια που αφήνει ο χρόνος στην όψη μας είναι σε πολλές περιπτώσεις ορατά. Για να τα αντιμετωπίσουμε, ακολουθούμε τις παρακάτω must συμβουλές και τρικς. Πρόκειται για πολύ μικρές αλλαγές στη διαδικασία του skincare και του μακιγιάζ μας, οι οποίες όμως θα κάνουν τη διαφορά. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύουμε το αποτέλεσμα της περιποίησής μας και γινόμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

 Must skincare tips 

1 Θωρακίζουμε την επιδερμίδα μας απέναντι στην περιβαλλοντική μόλυνση, κάνοντας διπλό καθαρισμό και χρησιμοποιώντας αντιοξειδωτικά καλλυντικά.

2 Φροντίζουμε περισσότερο τα χέρια, τον λαιμό και το ντεκολτέ, γιατί «σπάνε» πιο εύκολα και είναι πιο επιρρεπή στα σημάδια του χρόνου.

 3 Κοιμόμαστε καλά και αρκετά, για να δώσουμε χρόνο στο μυαλό μας να ξεκουραστεί και στο δέρμα να επιδιορθώσει τις φθορές του. Σε περιόδους με στρες, αρωματίζουμε το μαξιλάρι μας με ένα σπρέι λεβάντας, προκειμένου να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε ήρεμα.

4 Χρησιμοποιούμε πιο ενισχυμένη αντιγηραντική σύνθεση, με υαλουρονικό οξύ, ώστε να βοηθάμε την επιδερμίδα να ανακτά την υγρασία που χάνει και να παραμένει σφριγηλή και ελαστική.

5 Δίνουμε ζωντάνια στην όψη μας και ενεργοποιούμε την κυκλοφορία του αίματος κάνοντας απολέπιση με μια ήπια σύνθεση οξέων. Θα μας προσφέρει πιο φρέσκια όψη και θα συμβάλλει στην καλύτερη ενυδάτωση της επιδερμίδας.

Στο σώμα: Κάνουμε στεγνή απολέπιση με μια βούρτσα, για να βοηθήσουμε την κυκλοφορία της λέμφου και την καλύτερη αποτοξίνωση του οργανισμού.

6 Χρησιμοποιούμε μια σύνθεση με ρετινόλη, που υποστηρίζει την ανανέωση των κυττάρων και λειαίνει αποτελεσματικά τις ρυτίδες. Προτιμάμε τη χρήση της το βράδυ, για να αποφύγουμε τυχόν ερεθισμούς εξαιτίας του ήλιου.

Must tips και tricks στο μακιγιάζ για άνω των 40

1 Απευθυνόμαστε σε ειδικό για να φτιάξει τα φρύδια μας, προτιμώντας τα πιο «γεμάτα», που είναι σημάδι νιότης.

2 Αποφεύγουμε το βαρύ μακιγιάζ γιατί τονίζει τα σημάδια του χρόνου. Προτιμάμε κρεμώδεις και υγρές συνθέσεις αντί για τις κόμπακτ, οι οποίες χαρίζουν φρεσκάδα και λάμψη.

3 Απλώνουμε ρουζ στα ζυγωματικά με ανοδική κατεύθυνση στα μήλα για το εφέ του lifting. Αποφεύγουμε να βάλουμε στα μάγουλα, ιδίως αν αυτά έχουν χάσει τη σφριγηλότητά τους.

4 Προτιμάμε λαμπερά, φωτεινά χρώματα στα χείλη, που τα κάνουν να φαίνονται πιο ζουμερά και χυμώδη.

#5 Λέμε «ναι» στις ψεύτικες αλλά όχι υπερβολικές βλεφαρίδες για να μεγαλώσουμε τα μάτια μας.