
Συνεργεία της Περιφέρειας Β. Αιγαίου με ειδικά μηχανήματα, επιχειρούν για να απομακρύνουν τον βάρους περίπου 50 τόνων ογκόλιθο που κατέπεσε στο οδόστρωμα και προκάλεσε μεγάλο ρήγμα στον δρόμο Πλωμαρίου – Μελίντα. Έχει δημιουργήσει κρατήρα 1,5 μέτρου, ενώ, εξαιτίας της σφοδρότητας με την οποία έπεσε, μετακίνησε και το παρακείμενο προστατευτικό τοιχίο.
Παρόντες το πρωί της Τετάρτης στο σημείο, ήταν ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης και ο Αντιπεριφερειάρχης Έργων Χρυσόστομος Χατζηκυριαζής.
Στον δρόμο Πλωμαρίου – Μελίντας μετά από κάθε έντονη βροχόπτωση ή σεισμική δόνηση, εμφανίζονται οι καταπτώσεις από τα πρανή. Η χθεσινή είναι η μεγαλύτερη που σημειώθηκε ποτέ ως προς τον όγκο των καταπτώσεων. «Η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει εκπονήσει μελέτη προστασίας της οδού από τις καταπτώσεις, η οποία προβλέπει προστατευτικά έργα σε πολλά σημεία της οδού θα παρέμβουμε άμεσα στα σημερινά σημεία καταπτώσεων» δήλωσε στην ΕΡΤ ο περιφερειάρχης Β Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.