Σάββατο 13 Ιουλίου 2024 -

Τα μυστικά για τη σωστή εφαρμογή ρουζ ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας -Για τέλειες γωνίεςΤο ρουζ είναι απαραίτητο προϊόν, μέρος κάθε ρουτίνας μακιγιάζ.

Μπορεί να βελτιώσει την υφή της επιδερμίδας και να σας δώσει μια κολακευτική, φυσική, ανανεωμένη εμφάνιση. Ωστόσο, το να το ταμπονάρετε απλά στο πρόσωπό σας, με το ρουζ, τυχαία, σε διάφορα σημεία, είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη εφαρμογής.

Το ρουζ είναι πιο αποτελεσματικό όταν εφαρμόζεται στρατηγικά και ο καλύτερος τρόπος εφαρμογής, εξαρτάται από το σχήμα του προσώπου σας. Το να μάθετε πώς να εφαρμόζετε ρουζ δεν είναι δύσκολο.

Παρακάτω δείτε έναν αναλυτικό οδηγό για να αναγνωρίσετε το σχήμα του προσώπου σας και να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα με το ρουζ.

Πώς να εφαρμόσετε ρουζ σε πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς
Όσοι έχουν πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς τείνουν να έχουν ένα στενό, λεπτό πηγούνι. Τα άτομα με αυτό το σχήμα προσώπου έχουν επίσης έντονα ζυγωματικά και συχνά μυτερή γραμμή μαλλιών.

Το ρουζ είναι απαραίτητο για όσους έχουν πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς, επειδή εμποδίζει τα χαρακτηριστικά να φαίνονται τόσο μυτερά. Για να απαλύνετε το πρόσωπο, εφαρμόστε το πινέλο για το ρουζ ή το σφουγγάρι σε σχήμα "C", ξεκινώντας από τη βάση του ζυγωματικού, μέχρι τη βάση των φρυδιών. Ένα μικρό κομμάτι ρουζ μπορεί επίσης να εφαρμοστεί στο κέντρο του μετώπου για έξτρα ισορροπία με το πηγούνι.

Πώς να εφαρμόσετε ρουζ σε ένα πρόσωπο με οβάλ σχήμα
Τα οβάλ πρόσωπα είναι κάθετα ισορροπημένα και γενικά αναλογικά. Είναι συνήθως μακρύτερα και διαθέτουν στρογγυλεμένο πηγούνι και σαγόνι. Για όσους έχουν οβάλ πρόσωπα, το μέτωπο έχει συνήθως η ευρύτερη περιοχή και τα ζυγωματικά εξακολουθούν να είναι σχετικά εμφανή.

Για να εφαρμόσετε ρουζ στο ωοειδές πρόσωπό σας, ξεκινήστε από το κέντρο του ζυγωματικού. Από εδώ, φέρτε το απλικατέρ προς τον λοβό του αυτιού σας και μετά στον κρόταφο.

Θα πρέπει να κάνετε απαλές κινήσεις για να αποφύγετε την υπερβολική εφαρμογή. Αποφύγετε να προσθέσετε ρουζ κάτω από τα ζυγωματικά σας, καθώς μπορεί να σας δώσει μια πολύ κοκκινισμένη εμφάνιση, αντί για μια απαλή ρόδινη λάμψη.

Πώς να εφαρμόσετε ρουζ σε πρόσωπο σε σχήμα διαμαντιού
Τα πρόσωπα σε σχήμα διαμαντιού είναι παρόμοια με τα πρόσωπα σε σχήμα καρδιάς, καθώς και τα δύο διαθέτουν μυτερό πηγούνι και έντονα ζυγωματικά. Ωστόσο, διαφοροποιούνται από μια λιγότερο γωνιακή γραμμή γνάθου. Γενικά, ο στόχος της εφαρμογής ρουζ σε ένα πρόσωπο σε σχήμα ρόμβου είναι να τονιστούν τα ζυγωματικά χωρίς να τα κάνουμε να φαίνονται πολύ μυτερά.

Να τι θα σας κοστίσει η επέμβαση βλεφαροπλαστικής το 2024
Βλεφαροπλαστική | Αναζήτηση διαφημίσεων
Όσον αφορά το πού να εφαρμόσετε το ρουζ, ξεκινήστε από το κέντρο των ζυγωματικών. Από εδώ, πηγαίνετε προς τους κροτάφους και τους λοβούς των αυτιών σας. Αυτό τονίζει τα ζυγωματικά σας ενώ στρέφει την προσοχή στο κάτω μέρος του προσώπου σας.

Πώς να εφαρμόσετε ρουζ σε ένα ορθογώνιο πρόσωπο
Τα ορθογώνια πρόσωπα είναι ουσιαστικά ένα μείγμα οβάλ και τετράγωνων σχημάτων. Συνήθως, το μέτωπο, τα μάγουλα και το σαγόνι έχουν παρόμοιο πλάτος.

Για να εφαρμόσετε ρουζ σε αυτό το σχήμα προσώπου, ξεκινήστε από το πιο εμφανές σημείο του ζυγωματικού σας. Στη συνέχεια, ανακατέψτε το ρουζ απαλά προς τη μύτη σας και προς την άλλη κατεύθυνση, προς τον κρόταφο σας. Η προσθήκη λίγου ρουζ στα πλαϊνά των φρυδιών σας μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση και να σας δώσει ένα κολακευτικό φυσικό αποτέλεσμα, με πιο μαλακές γωνίες.

Μια επαγγελματική συμβουλή είναι να ξεκινάτε πάντα από το μήλο του ζυγωματικού, όχι ψηλότερα. Το να ξεκινάτε πολύ ψηλά μπορεί να τονίσει υπερβολικά τα ζυγωματικά σας, κάτι που είναι περιττό καθώς τονίζονται φυσικά από το σχήμα του προσώπου σας.

Πώς να εφαρμόσετε ρουζ σε τετράγωνο πρόσωπο
Σε αντίθεση με εκείνα με ορθογώνια όψη, τα τετράγωνα πρόσωπα είναι τόσο μακριά όσο φαρδιά. Αυτό το σχήμα προσώπου διαθέτει φαρδιά γραμμή μαλλιών, επίπεδες πλευρές και κοφτερό σαγόνι. Γενικά, το μέτωπο, τα μάγουλα και το σαγόνι έχουν το ίδιο πλάτος.

Όσο για το πού να εφαρμόσετε το ρουζ, θα θέλετε να καλύψετε ολόκληρο το ζυγωματικό, από το σημείο στη μύτη σας μέχρι την άκρη της γραμμής των μαλλιών σας. Ξεκινήστε χαμηλά στα ζυγωματικά σας και χρησιμοποιήστε απαλές κινήσεις για να αποφύγετε τις υπερβολές. Η κάλυψη των ζυγωματικών θα απαλύνει τις έντονες γωνίες του προσώπου για μια κολακευτική λάμψη.

Πώς να εφαρμόσετε ρουζ σε ένα στρογγυλό πρόσωπο
Τα στρογγυλά πρόσωπα είναι γενικά κοντά με πιο απαλά χαρακτηριστικά. Τα άτομα με στρογγυλό πρόσωπο έχουν συνήθως καμπύλες γνάθους που έχουν περίπου το ίδιο πλάτος με το μέτωπό τους. Εδώ, τα ζυγωματικά είναι το πιο φαρδύ μέρος του προσώπου.

Όταν πρόκειται για το πώς να εφαρμόσετε ρουζ σε στρογγυλό πρόσωπο, το χαμόγελο είναι το κλειδί. Ενώ χαμογελάτε, προσθέστε ρουζ από τα μήλα των μάγουλων σας προς τα κάτω προς το λοβό του αυτιού σας και προς τα πάνω προς τη βάση του ματιού σας. Αποφύγετε να ανακατεύετε ρουζ προς τη μύτη σας, καθώς αυτό θα κάνει το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο στρογγυλό όταν ο στόχος είναι να τονίσετε τα ζυγωματικά σας.