Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Tα λάθη που κάνετε όταν καθαρίζετε το πρόσωπό σας



Θεωρείτε πως καθαρίζετε σωστά το πρόσωπό σας όταν ακολουθείτε τα βήματα «βρέχω, κάνω αφρό κι αμέσως ξεπλένω;». Διαβάζοντας τα παρακάτω θα αναθεωρήσετε. Όλες οι καθαριστικές συνθέσεις θέλουν τον χρόνο τους για να ενεργοποιηθούν και να απομακρύνουν αποτελεσματικά τους ρύπους, το μακιγιάζ και τα σωματίδια της περιβαλλοντικής μόλυνσης που έχουν διεισδύσει στην επιδερμίδα.

Η διαδικασία εφαρμογής

Αρχικά βρέχουμε το πρόσωπό μας με νερό για να ενεργοποιηθεί η σύνθεση στο δέρμα. Απλώνουμε το προϊόν σε πρόσωπο και λαιμό και κάνουμε απαλό μασάζ με τις άκρες των δαχτύλων για 30”. Αυτή η διαδικασία ισχύει ανεξαρτήτως υφής του καθαριστικού μας, είτε είναι κρεμώδες είτε τζελ είτε αφρός κτλ.

Εξαίρεση

Αν έχουμε γαλάκτωμα, έλαιο καθαρισμού ή balm, δε χρειάζεται να βρέξουμε προηγουμένως το δέρμα μας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα απλώνoυμε κατευθείαν σε στεγνή επιδερμίδα και κάνουμε απαλό μασάζ με τις άκρες των δαχτύλων μέχρι να αρχίσει να διασπάται το μακιγιάζ.

Extra tip

Προαιρετικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα εργαλείο καθαρισμού. Για παράδειγμα, ένα σφουγγαράκι konjac ή ένα hi – tech gadget που τελειοποιεί το αποτέλεσμα.

Η τεχνική μασάζ

Ακολουθούμε την κίνηση της λέμφου για να βοηθήσουμε την απομάκρυνση των τοξινών και την καταπολέμηση του πρηξίματος και των «σακούλων» γύρω από τα μάτια. Χρησιμοποιώντας τις άκρες των δαχτύλων μας, ξεκινάμε από το μέτωπο και με κυκλικές κινήσεις φτάνουμε μέχρι τον λαιμό.

Στη συνέχεια, βρέχουμε τις παλάμες μας και ξεπλένουμε καλά πρόσωπο και λαιμό με άφθονο νερό. Ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία του ώστε να είναι χλιαρό, ζεστό και αν αντέχουμε ολοκληρώνουμε με κρύο, το οποίο θα συσφίξει την επιδερμίδα. Αποφεύγουμε το καυτό που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, φλεγμονή και κάνει τον ευαίσθητο τύπο ακόμα πιο εύθραυστο.