Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

Σπιτικές μάσκες και... αντίο ρυτίδες!



«Ποτέ μη βάζεις στο πρόσωπό σου κάτι που δεν μπορείς να ...φας», λέει η διαχρονική συμβουλή. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν τις ιδιότητες από τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα μπαχαρικά και άλλα αγνά υλικά που έχετε στο σπίτι σας και φιάξτε μάσκες αντιγήρανσης και ομορφιάς, με ελάχιστο κόστος.

Το φθινόπωρο είναι εξάλλου μία περίοδος όπου το δέρμα, μετά την ταλαιπωρία του καλοκαιριού και όσο ο καιρός ψυχραίνει, έχει αυξημένη ανάγκη φροντίδας.

Βιταμινούχα μάσκα με αβοκάντο και μέλι
Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε μέταλλα, όπως σίδηρο, ασβέστιο, χαλκό και βιταμίνες A, E και B. Αυτό το μοναδικό κοκτέιλ συστατικών θα ενυδατώσει ακόμη και την πιο ξηρή επιδερμίδα. Λιώστε μισό ώριμο αβοκάντο με το πιρούνι και προσθέστε μια γενναία δόση μέλι.

Μάσκα με κουρκουμά κατά των ρυτίδων
Ο κουρκουμάς θεωρείται ένα πολύτιμο «δώρο» της φύσης. Χάρη στην πλούσια αντιφλεγμονώδη δράση του, βοηθά σε καταστάσεις, όπως η ακμή και η ψωρίαση. Πώς θα τη φτιάξετε; Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά, 3 κουταλιές της σούπας μέλι και γάλα ή γιαούρτι, αλλά και λίγες σταγόνες μέλι και φτιάξτε έναν πολτό. Απλώστε ένα λεπτό στρώμα στο πρόσωπό σας και αφήστε το για 20 λεπτά. Ξεβγάλτε, τρίβοντας απαλά και απλώστε την αγαπημένη σας ενυδατική κρέμα.

Μάσκα με φράουλα, γιαούρτι και μέλι, ιδανική για το φθινόπωρο
Tο γιαούρτι και το μέλι θα βοηθήσουν στην επανόρθωση της επιδερμίδας που τόσο έχει ταλαιπωρηθεί από τον ήλιο, ενώ οι φράουλες θα τονώσουν το δέρμα σας, χάρη στη βιταμίνη C που περιέχουν.
Συστατικά: 1/4 φλιτζανιού βρώμη, 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, 2 κουταλιές της σούπας μέλι, 3 φράουλες, πολτοποιημένες στο μπλέντερ ή με το πιρούνι.
Ανακατέψτε τα συστατικά και αφήστε τα να ενοποιηθούν για περίπου 10 λεπτά. Αν το μίγμα είναι πολύ υδαρές, προσθέστε λίγη ακόμη βρώμη. Απλώστε ένα παχύ στρώμα σε καθαρή επιδερμίδα και χαλαρώστε για 10-20 λεπτά. Αφαιρέστε με ένα υγρό πανί, ξεβγάλτε καλά και ενυδατώστε το δέρμα σας!

Μάσκα καθαρισμού με σοκολάτα και βρώμη
Η σοκολάτα είναι η αδυναμία μικρών και μεγάλων. Μας φτιάχνει τη διάθεση αλλά μπορεί να αποτελέσει και μυστικό ομορφιάς. Το κακάο αποτελεί ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, που βοηθά στην προστασία και στην ενυδάτωση της επιδερμίδας, ενώ η βρώμη είναι γνωστή για τις ήπιες απολεπιστικές της ιδιότητες. Η μάσκα με σοκολάτα και βρώμη είναι κατάλληλη για όλες τις επιδερμίδες. Είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά, που αναζωογονούν την επιδερμίδα και θα αφήσει το πρόσωπό σας απαλό, λείο και λαμπερό.
Συστατικά: 1/3 φλιτζανιού κακάο, ¼ φλιτζανιού μέλι, 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος, 3 κουταλιές της σούπας βρώμη σε σκόνη. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά με ένα κουτάλι, ώσπου να ενοποιηθούν. Απλώστε αμέσως στο πρόσωπο με ένα βουρτσάκι ή με τα δάχτυλά σας. Κάντε απαλό μασάζ στο πρόσωπο. Ξαπλώστε και χαλαρώστε για 15-20 λεπτά. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.

Πλούσια ενυδάτωση με μέλι και μπανάνα
Αυτή η μάσκα με μπανάνα, μέλι και κανέλα, προσφέρει εξαιρετική ενυδάτωση και ανακουφίζει την ξηρή, ερεθισμένη επιδερμίδα. Λιώστε μισή μπανάνα σε ένα μπωλ, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα. Απλώστε τη μάσκα σε καθαρή επιδερμίδα και αφήστε τη να δράσει για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύντε απαλά και πλύντε το πρόσωπό σας με ένα απλό σαπούνι προσώπου.
Η κανέλα στρώνει την επιδερμίδα και βοηθά στη θεραπεία του εκζέματος. Προσοχή όμως! Μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα ή είστε αλλεργική.

Πηγή κειμένου: 

sto giatro.gr