Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 -

Προσοχή στη βαφή μαλλιών. Μπορεί να χάσετε ακόμη και τα μαλλιά σας.



Πολλά είναι τα κρούσματα που παρουσιάζονται τον τελευταίο καιρό με επικίνδυνες βαφές μαλλιών που προκαλούν εγκαύματα στην κεφαλή, ακόμη και απώλεια των μαλλιών. Τι να προσέχετε…

 

Πολλές οι επικίνδυνες βαφές μαλλιών που κυκλοφορούν στη χώρα μας, κυρίως από τη γειτονική Βουλγαρία πολλά και τα προβλήματα που μπορούν να προκαλέσουν στις Μεσογειακές γυναίκες, όχι τόσο γιατί έχουν κάποιο πρόβλημα, αλλά κυρίως γιατί η σύνθεσή τους είναι για επιδερμίδες εντελώς διαφορετικές από τις επιδερμίδες των γυναικών του νότου. Μάλιστα αυτές οι διαφορές εμφανίζονται ακόμη και σε βαφές επώνυμες.

Φυσικά κυκλοφορούν στη χώρα μας εν’ όψη κρίσης και διάφορες άλλες άγνωστες βαφές για την Ελληνική αγορά με χαμηλή τιμή. Εδώ ισχύει η λαϊκή ρήση «η φτήνια τρώει τον παρά». Διαβάσαμε σε τοπικό site του Μοσχάτου στο www.moschatotavros.gr , ότι παρουσιάστηκαν κρούσματα με σοβαρά δερματικά προβλήματα σε δύο γυναίκες στο Μοσχάτο, επειδή στο κομμωτήριο που πήγαν και οι δύο έκαναν χρήση φτηνής βαφής από τη Βουλγαρία. Τα συμπτώματα που είχαν ήταν ίδια με αυτά του εγκαύματος και έντονος κνησμός. Υπάρχει ο κίνδυνος σε παρόμοιες περιπτώσεις η γυναίκα να χάσει τα μαλλιά της και να κάνουν καιρό να υποχωρήσουν τα συμπτώματα του τσουξίματος και της φαγούρας στην επιδερμίδα του κεφαλιού.
Σε περίπτωση που αισθανθείτε κάτι τέτοιο να μη προσπαθήσετε να διορθώσετε το πρόβλημα με λύσεις που μπορεί να σας προτείνουν στο κομμωτήριο. Απευθυνθείτε αμέσως σε δερματολόγο για να προλάβετε τα χειρότερα. 
Όταν πηγαίνετε στο κομμωτήριο για βαφή μαλλιών να προτιμάτε επώνυμα προϊόντα και να τους επισημαίνεται πως θέλετε να είναι Ελληνικών προδιαγραφών, γιατί μπορεί να κάνουν χρήση επώνυμων προϊόντων αλλά προδιαγραφών βορείων χωρών, τα οποία ενδέχεται να σας δημιουργήσουν κι αυτά σοβαρά προβλήματα. Τέλος να ζητάτε η Παρασκευή του μίγματος της βαφής να γίνεται μπροστά στα μάτια σας και όχι σε απόκρυφα σημεία του κομμωτηρίου, που δεν γνωρίζετε τι βαφή μπορεί να χρησιμοποιήσουν. 

 

Πηγή κειμένου: 

PrettyLife.gr