Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

Πως θα διαλέξουμε τη σωστή απόχρωση make up και το καλοκαίρι!



Πως θα πετύχεις τη σωστή απόχρωση...

 

 Η σωστή απόχρωση make-up σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να είναι πιο ανοιχτή ή πιο σκούρα από το φυσικό χρώμα της επιδερμίδας. Καλό είναι να ταυτίζεται πάντα με το φυσικό τόνο της επιδερμίδας σου, για αυτό δεν μπορεί να είναι το ίδιο το χειμώνα που είσαι λευκή με το καλοκαίρι που μαυρίζεις -ειδικά αν μαυρίζεις πολύ. Υπάρχει περίπτωση το καλοκαίρι το make up σου να πρέπει να είναι 2-3 τόνους πιο σκούρο από αυτό που χρησιμοποιείς το χειμώνα- διαφορετικά το αποτέλεσμα θα είναι σαν μάσκα!

Έτσι όταν έρθει η ώρα να αγοράσεις make up φρόντισε πρώτα να απλώσεις 2-3 διαφορετικές αποχρώσεις που πλησιάζουν το φυσικό σου χρώμα σε κάποιο σημείο του προσώπου σου, και όχι στο χέρι (το χρώμα του δέρματος στο πρόσωπο συνήθως δεν είναι ίδιο με αυτό των χεριών γιατί το πρόσωπο είναι συνέχεια εκτεθειμένο στον ήλιο), και μάλιστα κοντά στο περίγραμμα του προσώπου για να αποφύγεις τη διχρωμία μεταξύ προσώπου και λαιμού.

Εξυπακούεται ότι δεν επιλέγεις το χρώμα από τη συσκευασία. Τέλος, καλό είναι να δεις το χρώμα σε φυσικό φως και όχι σε τεχνητό γιατί το αποτέλεσμα είναι πάντα λίγο διαφορετικό