Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 -

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα αυτομαυριστικά σώματοςΘες έναν εύκολο τρόπο για να μαυρίσεις με ασφάλεια, χωρίς να χρειαστεί να περάσεις αμέτρητες ώρες στον δυνατό (και πολύ επικίνδυνο) ήλιο; Το ᾽χουμε!

Και μην πάει αμέσως το μυαλό σου στο σολάριουμ - που φυσικά αποτελεί και αυτό μια επιλογή, που προσωπικά βέβαια δεν προτιμώ. Μια καλή εναλλακτική είναι τα αυτομαυριστικά προϊόντα, που αν είναι καλής ποιότητας και εφαρμοστούν σωστά, μπορούν να χαρίσουν ένα όμορφο, sun-kissed χρώμα με εξαιρετική λάμψη, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα μαύρισμα που δημιουργείται από τον ήλιο.

Πώς να αποκτήσεις το τέλειο μαύρισμα στο σπίτι, πριν την πρώτη σου εμφάνιση στην παραλία

Πρόσθεσε στα πλεονεκτήματά τους ότι οι δερματολόγοι τα προτιμούν 100% περισσότερο από την έκθεσή μας στον ήλιο, ισχυριζόμενοι ότι, αν είναι να "ψηθούμε" με τις ώρες κάνοντας ηλιοθεραπεία είναι προτιμότερο να αποκτήσουμε ένα τεχνητό μαύρισμα με τη βοήθεια self-tan προϊόντων, ώστε με αυτόν τον τρόπο να μην εκτεθούμε σε κίνδυνο.

Βέβαια σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ποιον μύθο πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις, σε περίπτωση που επιλέξεις αυτή τη μέθοδο μαυρίσματος. Πολλοί τείνουν να θεωρούν ότι τα self tans λειτουργούν κάπως και σαν αντηλιακά, παρέχοντας έτσι προστασία από τη βλαβερή ακτινοβολία, κάτι που φυσικά δεν ισχύει για κανέναν λόγο. Tα αυτομαυριστικά προϊόντα έχουν ως μοναδική τους αποστολή να χαρίζουν τεχνητό χρώμα στο δέρμα σου, χωρίς να δημιουργούν κανενός είδους φράγμα προστασίας στην επιφάνειά του, επομένως δεν μπορούν να σε προστατέψουν από τη UV ακτινοβολία. Πράγμα που σημαίνει επίσης ότι μια χαρά μπορείς να μαυρίσεις κι άλλο από τον ήλιο, και φυσικά, να καείς και να πάθεις έγκαυμα.

Επομένως, η χρήση αντηλιακού είναι επιβεβλημένη πάντα - μην σε ξεγελά το (ψεύτικο) μαύρισμα που πέτυχες με το self tan. Εξυπακούεται ότι το ίδιο ισχύει και όταν έχεις μαυρίσει φυσικά - και πάλι θα πρέπει να το εφαρμόζεις συνέχεια και με ευλάβεια.

Beauty Editor's tip: Ένας τρόπος για να απλώσεις ομοιόμορφα το αυτομαυριστικό σου σε όλο το σώμα χωρίς να κινδυνέψεις να βγεις... πορτοκαλί ή κατάμαυρη, είναι να εφαρμόσεις πολύ μικρή ποσότητα στα χέρια σου την οποία θα αναμείξεις με την ενυδατική σου κρέμα. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνεις αφενός να ελέγχεις το μαύρισμα που δημιουργείς, "χτίζοντἀς" το ανάλογα με το πόσο έντονο το θες, αλλά και αφετέρου να βγει ένα ομοιόμορφο και διακριτικό αποτέλεσμα που δεν θα φαίνεται ψεύτικο.

Πώς να αποτρέψεις τη δημιουργία λεκέδων που μπορεί να δημιουργήσουν ορισμένα αντηλιακά;
Είναι συχνό το φαινόμενο να δημιουργούνται λεκέδες με την εφαρμογή αντηλιακών σε δέρμα που έχει μαυρίσει τεχνητά, πράγμα φυσικά που είναι προσωρινό, επιφανειακό και εντελώς ακίνδυνο, και έχει να κάνει με τις αναμείξεις των χημικών συστατικών που περιέχουν τα προϊόντα. Η λύση εδώ δεν είναι να παραλείψεις το αντηλιακό (όπως κάνουν πολλοί), αλλά να προτιμήσεις oil-free αντηλιακά που δεν χαλούν το αποτέλεσμα που έχεις δημιουργήσει.